Ужгородська влада обмежує права ужгородців на електронні петиції

21.03.2021 11:06 РАТУША

Ще в квітні 2016 року сесія Ужгородської міської Ради своїм рішенням затвердила «Положення про порядок розгляду електронних петицій, адресованих Ужгородській міській раді».

Юрій Ключівський, керівник Інформаційно-аналітичної служби «Східно-європейський діалог» (IASEED) на сайті Prozak.info провів аналіз ситуації з електронними петиціями в Ужгороді та спробував розібратися, чому ще на кінець 2016 року Ужгород мав чи не найменшу кількість ініціатив та, відповідно, мізерну кількість поданих петицій.

«Крім того, Ужгород — з поміж міст та регіонів України, які доєднались до системи місцевих е-петицій став чи не єдиним містом, влада якого по-суті зманіпулювала законодавчими формулюваннями «не більше…» (щодо строку збору підписів) і «не менше…» (щодо кількості підписів) та встановила власну формулу збору підписів під е-петиціями, визначивши їх при цьому в положеннях, а не в статутах територіальних громад. Більше того, при квоті в 250 підписів місцеві «законодавці» вкупі з чиновниками, встановили найкоротший, в Україні, строк для їх збору — 20 днів (для порівняння: у Полтаві 60 днів, у Херсоні, Черкасах, Чернівцях і Чернігові — 30 днів)», — пише аналітик.

Зрештою, логічний і висновок — «очевидно, що для більшості краян електронне урядування не стільки — нецікаве заняття, скільки невіра в те, що простий смертний може якось впливати на «начальника». Натомість апатія й зневіра, що, як бачимо, дуже схоже на правду — на руку чиновникам, яких й обираємо. Більше того, мало яка петиція, що набрала необхідну, до розгляду «по суті», кількість голосів городян — була реалізована місцевою владою на ділі».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат