Ремонт даху апеляційного суду в Малому Галагові: Вигляд історичної будівлі змінюють

30.05.2020 13:50 РАТУША

Капітальний ремонт даху Закарпатського апеляційного суду в Ужгороді погоджували з департаментом культури та управлінням архітектури. Про це сказала начальниця управління архітектурно-будівельного контролю міста Олександра Зотова.

Будівлю, в якій зараз працює Закарпатський апеляційний суд, звели у 20-х роках минулого століття. Вона належить до комплексу Малий Галагов — урядового кварталу, збудованого в Ужгороді владою Чехословаччини, розповідає архітектор Петро Сарваш. Ремонт там дозволили проводити торік 23 грудня. Під час капітального ремонту, каже архітектор, майстри зашили перехід від верхнього переходу до нижнього.

«Фактично так вийшло, що будинок зараз має вигляд хижки. Опустили криси калапа вниз, а було видно чоло. Характер будівлі міняється. Це дуже важливі речі. Може ці, що робили, просто не задумовувалися. Це питання ми вже раз проходили, коли на будівлі СБУ років 15 назад те саме зробили. Тоді вдалося це врятувати. Давайте врятуємо ще раз це», — сказав Петро Сарваш.

Головний архітектор міста Олег Боршовський щодо проведення робіт в історичній будівлі пояснив, що це питання виключно у компетенції Міністерства культури та департаменту культури ОДА: «Вимоги щодо покрівлі даху, відновлення кольорів фасаду, встановлення ринв мають бути погоджені у Мінкультури та охороні культурної спадщини області».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат