На берегах Ужа продовжує буяти борщівник

06.07.2019 18:04 РАТУША

Цей гігант, здається, ніяк не зменшує свої колонії, хоча з року в рік біологи та медики продовжують волати про небезпечність борщівника. Борщівник Сосновського стихійно розростається на прибережних зонах Ужгорода. Рослина може сягати 5-ти метрів. Її насіння розноситься вітром і може прорости в ґрунті навіть через 10 років.

Комунальники з року в рік викошують рослини. Кажуть, що косять борщівник кілька разів на рік, проте біологи стверджують — скошування борщівника призводить до швидшої популяції рослини. Андрій Сойма, викладач кафедри ботаніки біологічного факультету УжНУ, каже: якщо цю рослину скошувати, і використовувати це як метод боротьби з нею, воно її ще стимулює до кращого розвитку. «Рослина коли скоситься, через 1—2 тижні знову вибиває новий квітконос. Найкраще рослину знищувати різними хімічними засобами. Це є різні гербіциди тотальної дії, які рослину знищують повністю, із коренем».

Але подібні методи не всюди можна застосувати, та й комунальникам вони не по кишені. По-перше, в природоохоронній зоні заборонено проводити роботи з отрутохімікатами, по-друге, це досить великі кошти. Не косити також не можна, тому що люди ходять на річку і отримують опіки. Все одно рослину треба викошувати.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат