Страшна трагедія в Кемерово

Сергій Ратушняк, ГО «Нове Закарпаття» 02.04.2018 16:49 СОЦІО

У російському Кемерово згорів крупний торговельний центр. Загинуло сотні людей. І більшість із них — діти. Вони отримали безкоштовні квитки в кіно у період передвиборної кампанії на виборах президента. Вчителі привезли дітей з сільських шкіл і повели їх у кіно, а самі пішли «по магазинах». Щоб діти не розбіглися, попросили адміністраторів закрити в кінозал двері.

Сталася пожежа. Хтось підпалив матрац у батутній кімнаті. Вогонь швидко поширювався, а охоронець ще зранку чомусь вимкнув протипожежну систему. Або вона взагалі не працювала, бо власник торговельного центру хороший приятель мера і, як це часто буває, прийняття об’єкта було суто формальним. Ніякі пожежники ні до чого не придиралися.

Коли зайнявся кінозал, то дітки не змогли з нього вийти. І ніхто не прийшов їм на допомогу. Вони ще телефонували батькам і розповідали їм про той жах, який робиться. Ще робили дописи у соцмережах. І все це просто жахає.

Російська влада приховує точну кількість загиблих. Офіційно кажуть — 64. Але неофіційно називають цифри у сотні загиблих. Президент наважився приїхати в Кемерово лише на третій день. І то після того, як у місті почалися масові акції протесту проти бездіяльності влади.

Вся ця трагедія оголила проблеми, які характерні і для України. Бюрократизм, корупція та безтолковість влади.

Сталося страшне лихо. Загинули дітки. Громадська організація «Нове Закарпаття» глибоко сумує з приводу загибелі сотень невинних діток та дорослих і висловлює щирі співчуття родинам загиблих.

Сергій Ратушняк, ГО «Нове Закарпаття»

ТЕГИ : Кемеровосергій ратушняк

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат