Сесія Ужгородської міськради скасувала посаду першого заступника міського голови

09.02.2018 17:20 РАТУША

Відповідне рішення сьогодні було проголосоване першим на початку засідання сесії Ужгородської міської ради.

Група активістів, серед яких представник «Демальянсу» Олександр Пересоляк зі своїми прибічниками та АТОвці на чолі з В’ячеславом Харченком, заблокували трибуну сесійної зали Ужгородської міськради і не давали розпочати сесію міськради доти, поки в порядок денний не буде внесено питання звільнення з посади першого заступника мера Іштвана Цапа. Активісти розгорнули в залі відповідний банер і з закликом звільнити «корупціонера Цапа».

Перед цим у середу ввечері ці активісти ввійшли до приймальні мера міста і вирішили там заночувати.

Під час обговорення порядку денного сесії Ужгородської міськради 26 депутатів підтримали внесення додатково до розгляду питання про внесення змін до структури і загальної чисельності працівників Ужгородської міської ради щодо скорочення посади першого заступника Ужгородського міського голови.

Мер поставив на голосування питання скасування посади першого заступника мера Ужгорода. Депутати за це рішення проголосували. Таким чином для Іштвана Цапа просто не залишилося посади, тому його можна вважати звільненим. Але крок доволі хитрий, бо звільнили не через корупційні діяння, а через скорочення посади.

Після ухвалення рішення про скасування посади першого заступника міського голови активісти розблокували трибуну й покинули сесійну залу.

Додамо, що Іштван Цап наразі очікує рішення суду після того, як його було затримано за підозрою в отриманні хабара. Ще в грудні минулого року була спроба звільнити Іштвана Цапа з посади заступника мера, однак депутати не проголосували за це рішення.

Окрім цього на сесії депутати вирішували цілу низку комунальних питань.

В чималенькому списку завдань фігурувало й питання безкоштовної передачі земельної ділянки площею в 7500 кв. м землі в Боздоші підставній організації (реальна вартість ділянки 9 млн. грн.).

Мова йде про ділянку між «Гроклін Карпати» і «Боздош-Еліт». Зрештою, як написав депутат Віктор Щадей на своїй сторінці в мережі Facebook: «На сесії вдалося заблокувати це питання. Дякую всім за підтримку — саме суспільний розголос допоміг нам. Одне жаль — що доводиться ось так воювати проти шахрайських питань, які взагалі не мали б навіть виникати».

ТЕГИ : Іштван Цап

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат