Чому потяг Київ—Солотвино не зупиняється навіть на крупних залізничних станціях Закарпаття

02.02.2018 23:18 СОЦІО

Після «реформи» Укрзалізниці виникли проблеми з добиранням залізницею у багатьох закарпатців. Укрзалізниця запевнила, що новий графік руху потягів через Закарпаття не завдаватиме клопоту мешканцям.

Залишивши рейс № 13 із Києва до Закарпаття, Укрзалізниця призначила кінцевою зупинкою не Ужгород, а Солотвино. Однак, добираючись до Ужгорода через Великоберезнянський та Перечинський райони, цей потяг не зупиняється на жодній станції у цих районах і навіть на відрізку Ужгородського району з боку Перечина. На цьому відрізку поїзд зупиняється лише на 2 станціях — Сянки та Турка.

Юрист Віталій Дацюк зробив відповідний інформаційний запит до Укрзалізниці, в якому попросив пояснити причини відміни зупинок поїзда № 13 Солотвино—Київ на проміжних станціях Перечин, Великий Березний.

У відповіді від Укрзалізниці єдиним мотивом того, що потяг не зупиняється навіть на залізничних станціях районних центрів, указано те, що Укрзалізниця прагнула максимально зменшити тривалість маршруту. Мовляв, є потяг № 601 Львів—Солотвино, то він зупиняється на згаданих станціях, а у складі потяга Київ—Солотвино є міжнародні вагони до словацького міста Кошице, і цей потяг повинен мати максимально короткий час у дорозі.

ТЕГИ : Київ—Солотвино

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат