Грандіозний дерибан від мерії. Прокуратура починає реагувати

27.10.2018 12:39 РАТУША

Мерія затіяла відразу кілька крупних афер, про частину з них ужгородці вже чули. В картині з’явилися нові об’єкти.

Попри обіцянку Богдана Андріїва зробити паркову зону навколо озера «Кірпічка», останнім часом почалися дивні рухи потенційних забудовників цієї локації. Вони подали до суду на відміну відмови про забудову, і, за словами експертів, ймовірно, позов міг бути погоджений з мером. Якщо суд визнає, що рішення про заборону забудови неправомірне, то забудовник почне навколо озера будівництво, а чиновники від влади отримають хороші відкати та «гонорари».

Ще один проект по забудові затіяла влада на БАМі: між навчальним корпусом університету та гуртожитками землю віддали забудовнику, який просто використав назву УжНУ. «Річ у тім, — пише Василь Поляк на Prozak.info, — що цільове призначення цієї земельної ділянки — «обслуговування споруд університету». Аферисти просто використали назву УжНУ в назві фірми-забудовника і будуватимуть там приватні багатоквартирні помешкання».

На чергову аферу в кінці минулого тижня звернув увагу депутат міськради Віктор Щадей. Мова йде про парк «Підзамковий». На черговій сесії міськради депутати проголосували за перехід цього унікального стародавнього парку в оренду приватному підприємцю. Мовляв, місто не має коштів на утримання парку, а підприємець ним буде опікуватися. «Але жоден підприємець не буде опікуватися парком виключно заради того, щоб тримати його в чистоті. Підприємець захоче мати з цього зиск, тобто однозначно вестиме там якусь комерційну діяльність. Не виключено, що буде щось побудоване», — зауважує Василь Поляк. А колись це були мисливські угіддя ще власників Ужгородського замку Другетів, а нині керівні мужі також отримають з парку хосен — солідний відкат у приватні кишені.

Ну і ще одна майнова афера влади Ужгорода — міська друкарня — будівля майже в центрі міста, на вулиці Руській. Влада міста за кошти бюджету вирішила зруйнувати цю друкарню. І вартість демонтажу — 8,5 (!) млн. грн. Натомість ця земля буде віддана якомусь забудовнику, який там щось побудує і матиме зиск.

Цими планами влади міста нарешті зацікавилася прокуратура. Як повідомили в прокуратурі Закарпатської області, за фактом міської друкарні вже відкрито кримінальне провадження. Прокуратура сумнівається, що будівлі друкарні перебувають у такому стані, що їх потрібно руйнувати. Тим більше, прокуратурі цікаво, чому знищення будівель буде відбуватися за бюджетні кошти. «Службові особи Ужгородської міської ради, зловживаючи службовими повноваженнями, в інтересах третьої особи розпочали процедуру приватизації будівель, які нині належать до єдиного комплексу Ужгородської міської друкарні», — йдеться в повідомленні прокуратури.

Василь Поляк упевнений, що цілком очевидне бажання мера міста та його оточення провести цілий ряд крупних земельних афер, на яких можна добре нажитися і поповнити бюджет перед наступними місцевими виборами.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат