«Кірпічка»: Озеро прочистять та зроблять довкола парк

07.07.2018 16:37 РАТУША

4 липня в Ужгородській міській раді зібралася робоча група зі створення на території біля шкіл №12 та № 15 і озера, яке називають «Кірпічка», сучасної зони відпочинку — парку.

Посадовці міськради та громадські активісти обговорили покроковий орієнтовний план дій, благо, орендарям, які перебували на частині цієї території, на одному із сесійних засідань відмовили у продовженні угоди — саме для того, аби створити тут парк, повідомили в Ужгородській міськраді.

Заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, головний архітектор міста Олег Боршовський, начальник відділу землекористування Олександр Чепкий пояснили, що насамперед потрібно об’єднати всі три наявні поруч із озером земельні ділянки під єдиний статус рекреаційної зони і змінити їхнє цільове призначення. Такі рішення повинні пройти через сесію міської ради. А ще потрібно розробити детальний план території, за словами Олега Боршовського, вже є головне для цієї справи — геодезична зйомка. Необхідно також провести очищення озера та виготовити паспорт водного об’єкта.

Водночас у найближчих планах організувати системне прибирання та впорядкування території, згодом — розробити робочий план, проект створення цього рекреаційного куточка тощо.

***

ДО ТЕМИ
На «Кірпічці» вдалося врятувати лебедя

Днями мешканці будинків біля озера «Кірпічка» помітили, що один з лебедів страждає — він б’є крилами і не може спокійно плавати. Відразу виникла догадка, що до лебедя міг причепитися рибальський гачок.

Люди намагалися самостійно допомогти птаху, однак той не давався. На виклик приїхали рятувальники з надувними човнами. Дістатися птаха вдалося не одразу, з наближенням людей лебідь перелітав на інше місце.

Активісти вирішили за допомогою хорошої оптики таки оглянути лапу птаха, щоб зрозуміти серйозність проблеми. Зрештою, лебедя вдалося піймати, витягти з лапки рибацький гачок та розплутати рибацьку волосінь. Рану від гачка змастили антибіотиком.

Активісти сподіваються, що з часом птах знову довірятиме людям. Пара лебедів на озері «Кірпічка» появилися зовсім недавно. З місяць тому у них з’явився виводок з чотирьох маленьких лебедів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат