Сакури відцвіли. Ужгород не скористався моментом

Генріх Розман, для Prozak.info 06.05.2018 20:46 РАТУША

Так сталося, що саме в період цвітіння сакур в Ужгород приїжджає найбільша кількість туристів. На жаль, сакури цвітуть дуже короткий час. Але саме це і є тестом на випробовування влади — як за цей короткий час найкраще його використати зі зиском для міста та його мешканців.

Цього року напередодні сакурового психозу сталося кілька скандалів. Попри те, що до реклами сакурового цвітіння в Ужгороді долучився навіть сам голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль і попри те, що він домігся від Укрзалізниці призначення до Ужгорода у період цвітіння сакур додаткових потягів, місто не було готове до прийому туристів.

По-перше, ужгородська влада недолуго запланувала реконструкції головних транспортних магістралей та площ міста, навіть не подумавши про те, що в період цвітіння сакур Ужгород повинен мати максимально комфортну для прийому туристів інфраструктуру.

По-друге, минулого року з незрозумілих причин було зрубано 12 сакур в історичній частині міста, саме в найпривабливішій природній фотозоні для туристів.

По-третє, анонсований фестиваль «Сакура-фест» не набув достатнього розголосу і масштабу. В принципі, владі варто вже подумати над створенням рекламних роликів напередодні цвітіння сакур і розміщувати їх на центральних телеканах.

По-четверте, навіть на вихідні дні влада не розпорядилася перекрити вулицю Духновича для транспорту і зробити її виключно пішохідною. Так, як це робилося раніше. В результаті, всі тротуари були закладені автомобілями, що лише дратувало туристів, які не могли зробити хороші фотографії.

По-п’яте. Не вистачило креативу. Турист готовий залишати гроші, але ми не вміємо за ці гроші щось запропонувати. На Заході вже давно б вигадали різні сакурові чаї, або настоянки на сакурових пелюстках. Або принаймні продавали б жартівливі значки чи футболки з написами на кшталт: «Свідок цвітіння сакур, Ужгород-2018». Не було створено додаткових локацій для відпочинку та торгівлі сувенірною продукцією.

Ну і нарешті, уже повідомлялося про те, що в Ужгороді є унікальний Ботанічний сад, який не має хорошої промоції і взагалі працює в дуже незручний час. Це обов’язково потрібно вирішити, бо це додаткові кошти і привабливість міста.

Але варто також відзначити, що є і деякі позитивні ідеї. По-перше, це проведення фестивалю рожевого вина. Його потрібно розкручувати і проводити цілий тиждень у час цвітіння сакур.

По-друге, цікавою є ідея мера Ужгорода проводити в період цвітіння сакур в Ужгороді Дні японської культури.

Дуже сподіваюся, що наступного року влада міста максимально докладе зусиль для того, щоб Ужгород достойно зустрів тисячі туристів, які навідуються до нас саме в період цвітіння сакур. Це унікальний природний туризм, який може взагалі стати головною туристичною приманкою та візиткою міста.

Генріх Розман, для Prozak.info

ТЕГИ : цвітіння сакури в ужгороді

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат