Знущання над історією Ужгорода

І. Чонка 01.05.2018 13:59 РАТУША

Ужгородці спостерігають за тим, як знищувався унікальний кінотеатр на Волошина, будинок Фунданича на тій же вулиці, як добудовувався мансардний поверх «Червеної ружі», як нищать історичні будинки на вулицях Фединця та Льва Толстого, як без погодження роблять надбудову на старому будинку на Довженка, 5 на Малому Ґалаґові. І на всі ці протизаконні реконструкції дає згоду влада міста.

Пане мер, усе-таки ви не можете зрозуміти, що живете в древньому, тисячолітньому місті, в якому жили за всю його історію сотні тисяч вірних йому мешканців, що і є свідченням його краси. Ви не є ужгородцем і вам важко зрозуміти ауру Ужгорода і його неповторність. Ви збагатилися за часів президента-злодія і провели «500-гривневу кампанію», щоб очолити місто.

Хочете щось залишити по собі для міста? То це повинен бути не напис із сердечком на площі перед мерією. Ви повинні довести свою любов до міста хоча б тим, щоб зберегти архітектурну його спадщину.

Прийміть одне правильне рішення. Не чіпайте СВОДОБУ і ПРОСТІР міста, його європейську містобудівну красу. Бо тут усе продумано до дрібниць, уже давно й до вас...

Просто не нищіть створене. Невже ваші нинішні архітектори вміють щось створити на віки. Вся ваша команда містобудівників здатна щось зберегти і не знищити? Судіть самі. Всі ці роки місто плаче від дій тих архітекторів, які підписують із вами проекти новобудов на історичних площах та вулицях. Не приносьте зло, не руйнуйте історію. Подумайте, що залишите нащадкам. Руйнування історичної спадщини в Ужгороді нагадує події на Сході України. Але там усе нищиться через війну, а тут?

Візьміть на замітку — в столиці домоглися скасувати хиже будівництво на історичному Андріївському узвозі. Просто потрібна була воля. Хочете щось створити, будь ласка, беріть землі за історичною частиною міста і творіть нове, сучасне місто, а не втискайте щось ваше сучасне в історичну європейську частину міста! Ужгород проектували великі того часу чеські архітектори.

А нинішні, так звані, окремі сертифіковані архітектори, авторські колективи, архітектурні бюро, отримавши завдання від замовника, виконають усе, що їм замовлять! ... Те саме робилося при страті ХРИСТА, бо страта і кара його були закритою, вигідною певній частині імперії...

Р. S. Читачі, спробуйте собі уявити, що перед театром у Львові на площі хтось захоче щось втиснути і вбудувати... Ту владу б просто винесли на вилах. А у нас можливо все...

І. Чонка

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат