Чому Ужгород уже не столиця сакур?

15.04.2018 21:05 РАТУША

Туризмознавці та краєзнавці цього тижня винесли сумний для обласного центру вердикт — вони вже не рекомендують Ужгород як місто сакур у Закарпатті. Цього року найкращим містом для милування сакурами Закарпаття називають Мукачево.

Експерти Регіональної туристичної організації, Турінформ Закарпаття, Асоціації фахівців туристичного супроводу Закарпаття, Туристично-інформаційного центру Мукачева після узагальнення статистичної та експертної інформації, пояснюють своє рішення тим, що влада Ужгорода минулого року вирішила зрубати кілька десятків найкращих, старих сакур у місті, незважаючи на протест громадськості. Зрізали ті дерева, які давали найкращий цвіт. Висаджені нові сакури, на жаль, іншого виду, з блідим цвітінням.

Старі сакури в центрі Ужгорода «мали ауру давнини», — бідкаються ужгородці.

На своїй сторінці в Facebook Богдан Андріїв висловився на цю тему, обурившись «тенденційному матеріалу щодо нібито втрати Ужгородом статусу столиці сакур у Закарпатті». Те, що Ужгород усе ж залишається столицею сакур, мер обгрунтував мовою цифр, мовляв, у місті понад сотня сакур — посаджені у 20—30-х роках минулого століття і мали б бути давно замінені. Андріїв упевнений, що «сьогоднішня влада дуже обережно та обгрунтовано підходить до питання збереження нашої неповторної візитки — зеленого обличчя Ужгорода, в тому числі й атракційних сакур. А тих, хто мріє перенести столицю екзотичних дерев із нашого міста, хочу заспокоїти — Ужгород був, є і ще довгі роки буде сакуровою столицею не тільки Закарпаття, а й всієї України!».

«У Мукачеві туристи зможуть сфотографуватися біля «шаленої сакури», яка першою розквітла у 2018 році в Закарпатті; доторкнутися до найстарішої сакури Закарпаття на вулиці Філатова, побачити найдовшу алею сакури (1 км 300 метрів) на вулиці Ужгородській, а потім вирушити до найбільшого скверу сакур у Виноградові, чи найбільшої площі сакур у Іршаві, чи побачити найбільше сакурових вулиць у Хусті», — написав у соцмережах відомий краєзнавець Федір Шандор.

ТЕГИ : ужгород цвітіння сакури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат