Голосування за громадські проекти могли бути сфальсифіковані

15.04.2018 21:02 РАТУША

10 квітня влада Ужгорода оголосила на черговому засіданні переможців поданих ужгородцями громадських проектів. Серед малих проектів, то найбільше голосів набрав проект облаштування класу для предмета «Захист Вітчизни» на базі школи № 20 — ліцею «Лідер». За цей проект проголосувало 1928 ужгородців.

Друге місце серед малих проектів набрав доволі цікавий проект створення молодіжного центру «Пластова домівка» (1347 голосів).

Третє місце зайняв проект із облаштування ігрового майданчика «Дитяча мрія» на вул. Баб’яка, 1 (1324 голоси).

Що стосується великих проектів, то тут знову, зрозуміло, що завдяки адміністративній дисципліні, перемогла школа № 20 — ліцей «Лідер». Її проект із побудови на території школи футбольного майданчика набрав 2052 голоса.

А потім йдуть відразу три проекти на одному місці — на вулиці Лермонтова. І всі набрали майже однакову кількість голосів — 1766. Як збиралися ці голоси — важко пояснити.

Тим не менше, на Лермонтова тепер побудують дитячий ігровий майданчик, мультиспортивний майданчик зі штучним покриттям і облагородять територію за проектом «Безпечний та комфортний квартал». Усі ці три проекти, які будуть реалізуватися на Лермонтова, мають максимальний бюджет — по 500 тисяч грн. на проект.

Ну і ще один великий проект в Ужгороді буде реалізований за гроші бюджету — організація прибудинкової території для потреб громади на вулиці Минайській, 67.

Зрозуміло, що з ситуацією щодо вул. Лермонтова відбувалися якісь фальсифікації.

Депутат Ужгородської міськради Сергій Варцаба звернувся до правоохоронних органів із заявою щодо перевірки фальсифікацій під час голосування за громадські проекти.

У заяві йдеться про те, що голосування відбувалися інколи під тиском керівників освітніх закладів. Окрім того, під час голосування незаконно використовувалися банківські дані через ID картки. Варцаба просить правоохоронців відкрити кримінальне провадження і провести розслідування. Адже мова йде про 3,5 мільйона гривень міського бюджету.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат