Якою буде вартість оформлення нових паспортів для закарпатців

24.03.2017 15:29 СОЦІО

У звичайному (нетерміновому) порядку вартість оформлення внутрішнього паспорта становитиме — 87 гривень, закордонного — 253 гривні. Але це не стосується закарпатців, які оформлятимуть паспорт вперше. За законом для них плата відсутня.


Тож з 1 листопада 2016 року паспорти громадянина України будуть виготовлятися виключно у формі ID-картки.

Однак відкритим залишалося питання вартості оформлення таких паспортів. Зокрема чинним законодавством було лише передбачено, що за оформлення паспорта громадянина України вперше адміністративний збір та державне мито не справляється. Але при цьому не було визначено платити чи ні за оформлення паспорта замість втраченого чи пошкодженого, а також за обмін паспорта.

Тому Кабінет Міністрів Укра­їни своєю Постановою від 2 листопада 2016 року № 770 унормував ці питання, встановивши вартість надання адміністративних послуг у сфері міграції. Передбачено, що вартість оформлення паспортів нового зразка (у формі ID-картки) залежатиме від терміновості їх виготовлення.

Крім того станом на листопад 2016 року Декрет КМУ від 21.01.1993 року досі передбачає державне мито у розмірі 34 гривні за видачу паспорта громадянина України у разі обміну замість втраченого чи пошкодженого. При цьому, згідно з останніми змінами до Декрету КМУ, при оформленні закордонного паспорта державне мито не справляється (раніше його розмір становив 170 гривень).

Віталій Дацюк,
кандидат юридичних наук,
для ProZak.info

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат