На яку суму пограбували закарпатський Ощадбанк?

24.02.2017 16:58 КРИМІНАЛ

У період між католицьким Різдвом та Новим роком у Мукачеві зникли кошти Ощадбанку. Мова йшла про майже мільйон гривень. Спочатку говорилося про неуважність інкасаторів, які ці гроші просто загубили. І лише 6 січня надійшла заява про банальне пограбування інкасаторами власного банку.

Але весь цей час сам Ощадбанк не надавав жодної інформації, а поліція лише підтверджувала факт зникнення значної суми грошей. Заява про викрадення грошей була зареєстрована в Мукачівському відділі поліції ГУ НП у Закарпатській області, але згодом за вказівкою обласної прокуратури чомусь передана до Головного управління Національної поліції в Закарпатській області. Слідчими поліції під час розслідування було здійснено перекваліфікацію злочину на ст. 191 ККУ — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Згодом поліція неохоче розповідала, що підозра падає не на всіх інкасаторів, а лише на одного з них. Саме він і зник із грошима та оголошений у розшук.

Видання ПМГ розповідає, що до них у редакцію звернувся один із інкасаторів цієї групи, при якій зникли гроші. 27 грудня минулого року всі троє працювали на маршруті, коли зателефонували з Мукачівського відділення Ощадбанку і заявили про зникнення однієї інкасаторської сумки з сумою у 88 тис. грн. Коли група завершила свій маршрут і повернулася у відділення, мова вже йшла про зникнення 5 сумок. Після детального звірення з керівником кімнати зберігання коштів присутні дійшли висновку, що бракує все ж лише однієї сумки за 22 грудня, яку буцімто не здали в кімнату зберігання. І коли інкасатор сам запропонував банкірам звернутися в поліцію, ті відмовилися, мовляв, проведуть власне розслідування. «Після цього відбуваються наймістичніші речі. Банк, який до цього стверджував про відсутність однієї сумки з коштами, нараховує зникнення одразу 12 сумок у період з 22 по 27 грудня на загальну суму 813 тис. грн.», — розповів інкасатор виданню ПМГ.

При цьому 28 грудня ввечері біля 18.00 до керівника міського управління Ощадбанку занесли суму в розмірі 88 тис. грн., яка була озвучена з самого початку. Тобто схоже на те, що вони віддали суму, яка ніби зникла. А потім банк починає звільняти свідків. Зокрема було звільнено і інкасатора, який розповів виданню ПМГ подробиці та керівника інкасаторської служби міського відділення й інкасатора-збирача, охоронця і його дружину-техпрацівницю. За інформацією Інтернет-видання «PMG.ua», через родинні зв’язки зі зниклим старшим групи інкасаторів громадянином Є., якого в розшук подали лише 6 лютого.

Ощадбанк написав листа виданню «Мукачево.нет», у якому, зокрема, йдеться: «Підтверджуємо, що ситуація з привласненням коштів колишнім співробітником Ощадбанку мала місце. Зазначаємо, що це безпрецедентний та поодинокий випадок у нашій практиці. Причина — виключно людський фактор, поведінка одного конкретного працівника з кількатисячної команди інкасаторів. Банк власноруч виявив злочин та повідомив про це правоохоронців. Відповідно до нормативних актів Ощадбанку для встановлення умов та обставин, що призвели до крадіжки грошових коштів, а також винних осіб було проведено ретельне службове розслідування. Після проведення перевірки всю інформацію було негайно передано до правоохоронних органів Закарпатської області. Виявлені при службовому розслідуванні причетні особи були одразу ж звільнені з займаних посад. Ощадбанк виконав свої зобов’язання перед клієнтом, кошти якого було привласнено колишнім інкасатором. Кошти клієнтові було відшкодовано банком у повному обсязі без затримок». Банк уже не згадує про справжню суму грошей, які зникли, ні про пошуки крадія. Чи не мають наміру чиновники банку «нагрітися» на неправдивій інформації? Наприклад, отримати страхові відшкодування з нібито викраденого мільйона, хоча насправді очевидці стверджують про зникнення однієї сумки та й то кажуть, що гроші були повернуті.

ProZak.info
http://prozak.info/Suspil-stvo/Pograbuvannya-zakarpats-kogo-Oschadbanku-a-chi-buv-mil-jon

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат