«Крок від любові» представили у головному театрі Закарпаття

Наталія Толочко 24.11.2017 18:12 ДОЗВІЛЛЯ

Дві години запальних танців, бурхливих емоцій, несподіваних сюжетних ліній і врешті — смерть... Драма на одну дію «Крок від любові» поєднала любов і ненависть, жагу і відчай та сповна відтворила ромську пристрасть на сцені. Прем’єра відбулася у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. братів Шерегіїв 19 листопада і зібрала повен зал глядачів.

Сценічна версія відомої драми М. Старицького «Циганка Аза» належить заслуженому артисту України Василю Шершуну. 30—40 % у виставі «Крок від любові» залишилося від оригінальної «Ази». Сам Василь Шершун зіграв у виставі роль Наума Лопуха — батька Галі (Катерина Щербанич), у яку, за сюжетом, закоханий Василь (Любомир Геляс). Циганку Азу на сцені втілила Лариса Волковська. Найдраматичнішу героїню — Гордилю зіграла заслужена артистка України Наталія Засухіна. Кульмінацією драми стало прокляття циган у її виконанні. Гумористичних мотивів додала роль Горпини Гарбузихи у виконанні народної артистки України Лариси Білак. Інших героїв втілили такі актори: Апраш — лауреат премії ім. братів Шерегіїв — Анатолій Мацак, Глейтюк — заслужений артист України Ярослав Мелець, Феся — Наталія Фечо, Янко — Микола Словянін, Оксана — лауреат премії ім. братів Шерегіїв Світлана Мавріц, Опанас — Сергій Баранов.  

У 1961 році «Циганка Аза» вже була у репертуарі закарпатського театру. За період показів нинішній головний режисер театру народний артист України Анатолій Філіпов зіграв роль Василя у ній 550 разів!

Вистава «Крок від любові» триває дві години без антракту, аби, за задумом, глядачі не втрачали пристрасті. Динамізму їй справді не бракує, фінал несподіваний, і з самого початку його важко передбачити. Ромські танці, музика, костюми сприяють відповідному настрою, а драматичні сцени прокляття і смерті не залишать глядача байдужим. Протягом усієї вистави акценти різко змінюються: головні герої перебувають на межі кохання і ненависті, а закохані з любовного трикутника справді роблять свій крок від любові. До речі, назва драми навіяна крилатим висловом «Від любові до ненависті — один крок».

Вистава за драмою М. Старицького далеко не остання у цьому театральному сезоні. До кінця року глядачам представлять ще дві прем’єри. Одну з них готує заслужений артист України Михайло Фіщенко за п’єсою німецького драматурга. Традиційною новорічною прем’єрою стане «Білосніжка і семеро гномів», над якою працює Василь Шершун.

Наталія Толочко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат