Острів Маврикій. Відкрийте для себе казку

27.01.2017 17:32 СОЦІО

Потреба у відпочинку є фізіологічною. Ми змушені убезпечити мозок від закипання. Інакше скотимося до неврозів. Але кожна людина відпочинок обирає для себе самостійно. Комусь достатньо розкладачки на дачі. Але більшість прагне моря з пляжем.


Звичайно, найпопулярнішими є дешеві курорти Болгарії. Потім уже за пріоритетом ідуть Єгипет, Туреччина. Але останнім часом дедалі більше людей розуміють, що обирати безперервне палюче сонце і тепле море, коли максимальною розвагою є якісь тури на верблюдах по пустелі, це не просто однотипно, а нудно.

Власне тому люди прагнуть пригод та екзотики. Доволі популярними стають курорти Таїланду, Індонезії та Шрі-Ланки. Як кажуть, головне знайти гроші на літак, а там уже все доволі дешеве. Але туризм на цих напрямках останнім часом повністю адаптувався до вимог європейців. Той таки Балі вже став настільки європеїзованим, що втратив екзотичність і несподіванку. Як розповідав один із туристів: «Таке враження, що потрапив у Воронеж чи Смоленськ».

Власне, і ці напрямки вже набили оскомину. Відомий мандрівник Богдан Логвиненко переконує, що Балі вже не є типовою Індонезією і варто шукати інших місць у цій країні. Але ще краще шукати місця, після відвідин яких ви повірите в казку.

Таким, до прикладу, є острів Маврикій. Розташований у Індійському океані острів огорнутий кораловими рифами, які не дають океану «штурмувати» береги. Вода спокійна і неймовірного кольору. Клімат особливий. Тут навіть у найгарячішу пору майже щоночі місцями йдуть короткочасні дощі, які насичують землю вологою. Саме через це острів є неймовірно зеленим із прекрасною рослинністю.

Взагалі ландшафт острова настільки живописний, що сюди можна їхати заради подорожей сушею, а не заради морського відпочинку. Тут ви побачите гори, які називають за образами, які вони нагадують: «Лев, що спить» або ж «Жінка, яка молиться». Найпопулярнішими турами для туристів є відвідини каскадів із височезними водоспадами. Можна також влаштувати тур, який називається «Амазонська подорож». Це подорож на катері до витоку прісноводної річки, яка нагадує Амазонку і в океан впадає з висоти. Неймовірні враження.

Особливо вражаючими є природні парки з екзотичними тваринами та рослинністю. В одному з таких парків є понад 2000 крокодилів і вирощують гігантських черепах. В іншому парку можна погуляти з левами.

Кого тішить вода, то розваг вистачає. Вас вивезуть у відкритий океан і там будете плавати з дельфінами, які живуть не за огорожею, а вільно. Поширеним є також дайвінг і навіть прогулянка океаном під водою на невеликих батискафах.

Острів можна проїхати з півдня на північ менше, ніж за годину. Найбільша відстань з однієї крайньої точки до іншої всього 60 кілометрів. При цьому дороги на острові просто ідеальні. Головні дороги — це якісні двосмугові автобани, а навіть до найменших населених пунктів ведуть хороші асфальтовані дороги європейської якості.

Так сталося, що на півночі острова зосереджені великі готелі й туристична інфраструктура тут дуже розгалужена: купа ресторанів, барів, казино, бутиків, дискотек. Але все частіше туристи обирають південь, де живуть головним чином на віллах на узбережжі. Вартість вілли десь 150—200 євро за добу, тому якщо їдете компанією з 8 чоловік, то краще забронювати таку чотирикімнатну двоповерхову віллу зі всіма вигодами.

Варто відзначити, що острів пережив голландських, французьких, британських та індійських колонізаторів і все це відбилося на його культурі та релігії. Наразі тут переважають індуси. Офіційні мови: французька, англійська та креольська. Тут найбільше індуїстських храмів, але дуже багато католицьких костьолів і є також мусульманські мечеті. І що вражає: ніколи не виникає жодного конфлікту на релігійному грунті. Як нам розповідали місцеві мешканці, тут навіть так прийнято, щоб публічно висловлювати повагу людям з іншим віросповіданням.

Ця взаємоповага відчувається скрізь. Люди неймовірно привітні. Ви можете бути будь-якої раси, національності, віросповідання і всі з вами щиро вітаються і бажають гарного дня.

Багатокультурність виразилася і в гастрономії. Тут дуже різноманітна кухня на будь-який смак. Недаремно кажуть, що відвідуючи Маврикій, ви відвідуєте Африку, Океанію, Індію і навіть Європу.

Ми відвідали цей неймовірний острів і готові допомогти вам також навідатися туди. Звичайно, вартість такої подорожі буде вищою, ніж за традиційними курортними напрямками, але хоча би раз у житті потрібно намагатися зустрітися з казкою. Ми допоможемо вам забронювати оптимальне житло і скласти програму екскурсій на весь період відпочинку. Наші друзі зустрінуть вас в аеропорту і відвезуть до готелю, а також при потребі супроводжуватимуть вас у цій подорожі.

Звертайтеся за консультацією телефоном 050-700-22-11. Туристичне агентство «Люкс-Тур».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат