Платні медогляди в міській поліклініці здорожчали на 40—50 грн.

04.08.2017 15:55 РАТУША

Ужгородці отримали чергове подорожчання, цього разу на платні медичні огляди, що надаються Ужгородською міською поліклінікою.

Так, згідно з рішенням виконкому Ужгородської міської ради, медичний огляд працівників підприємств та фірм, які займаються обслуговуванням населення, подорожчав з 125 гривень до 162. Так само здорожчав попередній медичний огляд студентів перед проходженням виробничої практики на об’єктах, працівники яких підлягають обов’язковому профілактичному медогляду.

Працівникам громадського харчування: офіціантам, кухарям, технологам та кондитерам за довідку про стан здоров’я доведеться заплатити на 37 грн. більше — 204 грн. А працівники готелів, зокрема технічні, платитимуть 171 грн. замість 134. Працівники підприємств продовольчої торгівлі, у тому числі роздрібної, а також тих, що розташовані на території ринків, теж за медогляд платитимуть більше: для працівників адміністрації, складів, холодильників, експедиторів, персоналу, який миє обладнання, та прибиральників приміщень, слюсарів, електромонтерів тощо він становитиме замість 108,75 грн. — 145,85 грн. Продавці замість 134,00 грн. платитимуть 171,05 грн.

Медогляд працівників адміністрації, вихователів, медичного персоналу (лікарі, середній та молодший медичний персонал), технічного персоналу, в т. ч. прибиральників приміщень також здорожчав до 145,85 грн. Перукарі, манікюрниці, косметологи, масажисти, візажисти, майстри з татуажу й пірсингу, а також технічний персонал цих закладів за медогляд платитимуть 171,05 грн. (було 134,00 грн.).

Так само він коштуватиме працівникам із обслуговування лазень, саун і душових, масажистам, технічному персоналу, у т. ч. прибиральникам приміщень, тренерам, інструкторам, медичному персоналу, працівникам басейнів та лікувальних ванн. Попередній медичний огляд кандидатів у водії транспортних засобів залишився без змін — 270,55 грн. Вартість медогляду для адміністративно-господарського персоналу, педагогічного, медичного й обслуговуючого персоналу оздоровчих закладів для дітей із цілорічним та сезонним перебуванням зросте від 108,75 грн. до 204,00 грн.

Заступниця головного лікаря Ужгородської міської поліклініки Світлана Самойленко каже, що
це економічно обгрунтований мінімум на сьогодні, він включає вартість затрат поліклініки, які вона несе аби послуги надати (це лабораторне обладнання, реактиви), але аж ніяк не лікарська робота.

Щоденно такі медогляди в Ужгородській міській поліклініці проходять 30—50 людей. Працівники окремих професій, виробництв і організацій, діяльність яких пов’язана з обслуговуванням населення, повинні обстежуватися щорічно, як і студенти перед виробничою практикою, проходити водійські комісії, попередні медогляди, обстежуватися кожні 2 роки тощо.

Подорожчання тарифів на платні медичні послуги пов’язане з підвищенням мінімальної зарплати та подорожчанням енергоносіїв, пояснюють чиновники. Востаннє тарифи на платні медичні огляди переглядалися у 2012 році. За словами заступника Ужгородського міського голови Олександра Білака, перегляд тарифів на платні медичні огляди був ініційований ще у грудні 2015-го. Але оскільки процедура цього досить тривала, то минуло майже два роки, доки нові тарифи були схвалені Антимонопольним комітетом і стали чинними. При цьому вартість окремих медоглядів не змінилася, а пільгові категорії населення від сплати за медогляд звільнені.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат