Як міська влада позбавляє ужгородських підприємців бізнесу

19.05.2017 15:57 РАТУША

МПП «Рута», що розташоване за адресою м. Ужгород, пр. Свободи, 58 ще у 1989—1990 рр. збудувало на привокзальній площі автовокзалу торговий павільйон, проект якого було погоджено з міською архітектурою, Закарпатським обласним об’єднанням автобусних станцій та відповідними службами. На об’єкті автономно підвели всі необхідні комунікації, зокрема, опалення, водопостачання та водовідведення.


Попри те, що МПП «Рута» збудовано за рахунок власних коштів і функціонує вже 27 років, рішенням XXVII сесії VI скликання Ужгородської міської ради від 29.10.2015 р., без будь-якого повідомлення про це підприємства, ВАТ «Закарпатавтотранс» було продано земельну ділянку, на якій підприємство розташоване. Покупцем ділянки є голова правління ВАТ «Закарпатавтотранс», де родина міського голови Ужгорода має частку бізнесу.

Відтак не дивно, що всі судові розгляди завершувалися на користь покупця. Рішенням Ужгородського міськрайонного суду від 17.10.2016 р. МПП «Рута» зобов’язали усунути перешкоди у користуванні позивачем частиною земельної ділянки шляхом знесення за свій рахунок приміщення торговельного павільйону (кафе).

У квітні поточного року дане судове рішення набуло законної чинності й на його виконання виданий відповідний виконавчий лист, який поданий до Ужгородського міського відділу Державної виконавчої служби. А постановою державного виконавця Ужгородського МВ ДВС від 25 квітня відкрито виконавче провадження з примусового виконання вказаного рішення суду та зобов’язано МПП «Рута» виконати його протягом 10 робочих днів, а також стягнення з МПП «Рута» виконавчого збору на суму 12 800 грн.

Однак знесення такого торговельного павільйону потребує проведення великого обсягу робіт з його демонтажу, від’єднанню від наявних комунікацій з погодженням із відповідними комунальними службами та вивезенню залишків будматеріалів, обладнання, меблів тощо.

У МПП «Рута» констатують: у встановлений державним виконавцем термін провести весь комплекс необхідних робіт неможливо. З огляду на це, МПП «Рута» звернулося до Ужгородського міськрайонного суду з заявою про відстрочку виконання рішення суду. Судове рішення відбудеться 23 травня.

Працівники МПП «Рута» після всіх судових тяжб, включаючи апеляційні суди, доходять висновку: господарські питання у нас вирішуються підкупом та зловживанням владою, коли відстоюються, насамперед, інтереси посадових осіб та членів їх родини, а простий підприємець залишається безправним, без перспектив спокійно працювати.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат