Закарпатець у петиції до президента просить повернути експропрійовану комуністами землю колишнім вла

19.05.2017 15:40 СОЦІО

Закарпатець Євген Гулачі зареєстрував петицію до Президента України Петра Порошенка з проханням до того, як зняти мораторій на продаж землі, повернути незаконно експропрійовані комуністами землі колишнім власникам.

Петиція № 22/036069-еп називається: «Про проведення в рамках декомунізації повернення (реституції) експропрійованих злочинним комуністичним режимом землі, майна або компенсація їх вартості за європейськими цінами спадкоємцям колишніх землевласників»

«Шановний пане Президенте! Щодо Закону 317-VIII 2015 р. «Про декомунізацію» хочу зауважити, що він на сьогодні є тільки бальзамом на душу електорату з гіпертрофованим (надмірним) почуттям патріотизму, який має алергію на назви, пам’ятники комуністичної доби, та відповідно отримує карт-бланш на руйнування цих пам’ятників. Однак абсолютно ніякі інші заходи на дієве впровадження Закону не вжиті», — йдеться у зверненні до президента Порошенка.

«На підставі вищенаведеного, для відновлення справедливості та усунення наслідків свавілля злочинного комуністичного режиму та враховуючи євроінтеграційні устремління України — бо при євроінтеграції реституція неминуча—пропоную:

1. Прийняти Закон про реституцію.

2. Експропрійовану комунорежимом землю повернути нащадкам (спадкоємцям) колишніх землевласників в натурі та компенсувати вартість експропрійованого реманенту (косарки, жатки), свійських тварин грошовими коштами в євро за європейськими цінами. За неможливості повернення тих самих земельних наділів — вартість їх компенсувати за цінами, що встановлені на сільськогосподарську землю в Німеччині або Роттердамі.

Обгрунтування: газ, що видобувається з українських надр продається громадянам України за ціною німецького газового хабу NCG, а вартість українського вугілля враховується в тарифах електроенергії за ціною Rotterdam+.

3. Підставою для компенсації за європейськими цінами можуть бути наявні у спадкоємців або архівні документи.

4. Спадкоємців будь-якої черги експропрійованого майна звільнити від сплати податку при отриманні цього спадку компенсації.

Якщо ж, пане президенте, вважаєте, що реституція в Україні непотрібна — заявіть, що декомунізація є лише локшиною на вуха патріотично налаштованого електорату», — йдеться у петиції.

А ось як сам Євген Гулачі розповідає про своє рішення звернутися з петицією до Порошенка:

— Я сформулював петицію і подав її на сайт, яка розміщена за адресою https://petition.president.gov.ua/petition/36069, через кілька днів подав також петицію про повернення землі, нерухомого і рухомого майна церковним громадам.

На зорі Незалежності України церковним громадам повертали культові споруди, тобто будівлі церков, молитовні будинки, але цим перелік повернутого владою і обмежився. Церковні ж громади до початку правління комуністичного злочинного режиму мали житло парафіяльних священиків, недільні школи, землю, інші споруди.

Простих землеробів, котрі мали землю, совєтський режим назвав кулаками, усе від них експропріював. Але ж ті «кулаки», то по суті сьогоднішні фермери, від котрих режим забрав землю, свійських тварин, сільськогосподарський реманент. Кулаки ті кошти на придбання землі заробляли важкою працею, їздили на заробітки навіть в Америку.

В обох петиціях пропоную повернути майно, землю нащадкам (спадкоємцям) колишніх землевласників, церковним громадам у натурі та компенсувати вартість експропрійованого реманенту в євро за європейськими цінами.
ПЕТИЦІЯ ПРО ПОВЕРНЕННЯ МАЙНА ЦЕРКОВНИМ ГРОМАДАМ знаходиться на сторінці
https://petition.president.gov.ua/petition/36149

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат