Ужгород — шостий у рейтингу безпечності міст

05.05.2017 16:19 РАТУША

Найбільш безпечними обласними центрами України визнано міста: Хмельницький, Тернопіль, Чернівці, Чернігів та Івано-Франківськ. Ужгород посідає шосте місце у рейтингу безпечності. Такі дані оприлюднив Інститут суспільно-економічних досліджень.

Рейтинг безпечності обласних центрів є результатом співставлення даних Третього Всеукраїнського муніципального опитування мешканців обласних центрів, проведеного на замовлення Міжнародного Республіканського Інституту (ІRI), та статистики щодо кількості кримінальних правопорушень.

На позицію міста в рейтингу впливала кількість правопорушень та думка городян щодо рівня власної безпеки. Сприйняття громадянами рівня безпеки у місті може відрізнятися від об’єктивних даних про стан безпеки через те, що на сприйняття впливає низка чинників, серед яких близькість до зони бойових дій, рівень освітлення на вулицях, присутність в інформаційному полі міста даних про заходи безпеки або правопорушення, оцінка роботи правоохоронних органів тощо.

Те саме можна сказати і про діяльність поліції. У тих містах, де мешканці схвалюють діяльність поліції, вони почуваються безпечніше. Оцінки сприйняття та статистичні дані фактично співпадають, передусім, у містах, де рівень злочинності найвищий і найнижчий, що також підтверджується соцопитуванням.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат