На вихідні в Ужгороді — два нові фестивалі

13.01.2017 14:46 РАТУША

В Ужгороді відбудуться три святкові фестивалі, два — вперше. Наприкінці тижня в Ужгороді — видовищні гастрономічний та колядницький фестивалі, об’єднані однією оригінальною назвою «Василя». Триватимуть вони два дні поспіль і привсячені дню Святого Василя Великого.


14 січня на площі Поштовій стартує обласний фестиваль-конкурс вертепів і колядницьких гуртів «Нова радість стала…». Це свято проводиться в області вперше за ініціативи голови Закарпатської ОДА, участь у ньому візьмуть колективи з усієї області. Їхні виступи оцінюватиме компетентне журі, а завершиться день великим концертом.

Почесними гостями фестивалю стануть колективи з-за меж краю. Зокрема, академічний ансамбль народної музики «Візерунок» із Тернопільщини, а також одеський шоу-гурт «Black Stars». Чорношкірі «афроукраїнці» у вишиванках співатимуть українських народних пісень та виконають хіти 80-х. Гурт особисто запросив Г. Москаль. Початок фестивалю-конкурсу о 12.00.

Одночасно у винних підвалах «Совине гніздо» цього дня відкриється ярмарок вина, меду, сиру, фермерських продуктів. Гостей також частуватимуть традиційними закарпатськими наїдками, працюватиме дитячий майданчик, зона майстер-класів та гемейду. Гастрономічний ярмарок триватиме два дні.

15 січня Закарпатський обласний музей народної архітектури та побуту запрошує відвідати один із найулюбленіших зимових фестивалів краю «Коляди у старому селі», взяти участь у веселих колядуваннях і щедруваннях разом із іншими учасниками та господинями музейних хат.

Фестиваль розпочнеться об 11.00 урочистою ходою з пл. Театральної до музею.

Об 11.30 відбудеться святкове богослужіння в Шелестівській церкві архангела Михаїла XVІІІ ст. на території скансену. О 12.00 — урочисте відкриття фестивалю та виступи колядницьких гуртів Закарпаття. Охочі зможуть також скуштувати різдвяні страви Закарпаття, сфотографуватися з колядниками та відвідати ярмарок-продаж виробів народних майстрів краю.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат