Чому цигани мають більше прав за інших?

06.02.2016 11:46 СОЦІО

З листа читача Олександра Ференца.

Скажіть, будь ласка, чи мо­же будь-який нормальний ужгородець знайти собі ділянку землі й самовільно збудувати там собі будинок чи іншу нерухомість, а потім ще й офіційно оформити його та отримати необхідні документи?

Що за дурня, скажете ви. Але тоді скажіть, чому це легко вдається зробити циганам?

Преса вже багато повідомляла про ще недавні події з паводком в Ужгороді, коли вода зруйнувала кілька циганських халабуд на Радванці. Халабуд, які навряд чи десь документально числилися. Однак це не завадило циганам здійняти галас, щоб їм збудували житло... Багатоквартирний будинок було збудовано, якимось чином надана можливість приватизації цих квартир, які потім були успішно циганами продані…

Але і це півбіди. Нещодавно у пресі була інформація, як влада Ужгорода зустрічалася з так званим активом циган, які вимагали паспортизації ромів у кількох районах Ужгорода та офіційного оформлення їхнього житла.

Житлове питання циган це окрема тема. Попередній мер сподівався на лояльність циган і так і не зумів змусити їх знести незаконні самобудови вздовж дамби на Ужі. Хоча й обіцяв. А що вже казати про будинки на вулицях Тельмана та Тимірязєва. Хтось із міських чиновників може надати документи, які би підтверджували, що на ці будівлі є офіційні дозволи?

На нещодавній зустрічі з мером Ужгорода цигани просили легалізації самобудов у місцях їх компактного проживання на вулицях Бачинського, Гранітній та інших. І мер Андріїв їм пообіцяв, що зробить усе від нього залежне. У мера є боржок перед циганами, які за нього проголосували майже в повному складі. Достатньо глянути на результати виборів по циганських дільницях.

І дивує позиція правоохоронців, які просто заплющують очі на ці безчинства. Але варто було би комусь із не циган самовільно побудувати собі житло, то відразу би знесли і покарали. Бо у нас в Ужгороді звичайні люди дискриміновані.

І ще в мене запитання: ви десь бачили заголовки у пресі на кшталт «Цигани організували суботник з очищення берегів річки від сміття» або «Цигани висадили сакури на Радванці»?

Ні. Заголовки я знайшов лише такі: «В Ужгороді цигани, серед яких двоє 14-річних, двічі згвалтували 19-річну студентку», «У Хусті цигани захоплюють міську землю», «Циган убив і спалив свого малолітнього сина», «Троє циган в Ужгороді побили хлопця і згвалтували його 17-річну дівчину».

І справді привілейована народність. Можна їм легалізовувати їхні ділянки та халабуди…

ТЕГИ : огляд листів

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат