Нічні жахи від п’яних судді та співробітника СБУ в Ужгороді

16.12.2016 17:53 КРИМІНАЛ

9 грудня вночі в Ужгороді поліція мала багато клопоту з п’яними суддею та співробітником СБУ.

«9 грудня, близько 20.45 під час патрулювання в Ужгороді по вулиці Собранецькій було помічено ТЗ БМВ Х5 з забрудненим заднім номерним знаком. На звуковий сигнал про зупинку та в гучномовець водій не реагував, намагався зникнути на авто, створюючи при цьому аварійну ситуацію іншим учасникам дорожнього руху. Аж у селі Великі Геївці його наздогнали. Поводився чоловік неадекватно, схоже, на наркотичний стан. Водієм виявився вже знайомий нам суддя Ужгородського міськрайонного суду», — написав на своїй сторінці у Facebook керівник патрульної поліції Ужгорода та Мукачева Юрій Марценишин.

Згодом власкор Нового Каналу в Закарпатті Віталій Глагола повідомив, що цим суддею є суддя Михайло Ротмістренко.

«Автомобіль БМВ Х5 на вимогу патрульних не зупинився. Ганяли його 4 екіпажі по місту, наздогнали вже в якомусь полі. За кермом виявився вже відомий суддя Михайло Ротмістренко. Дути в драгер на місці відмовився. Тепер у наркодиспансері. Зайшов у наркодиспансер і каже: «А як я тут опинився? Де моя машина? Я вдома спав узагалі», — написав Глагола і розмістив відео.

Цього ж вечора поліція мала справу ще з одним п’яним водієм. Ним виявився співробітник СБУ Олександр Лях, який на пішохідному переході, що на вулиці Минайській, збив двох іноземців.

З цього приводу той таки Віталій Глагола написав:

«На «переході смерті» в Ужгороді, що на Минайській, чоловік із явними ознаками алкогольного сп’яніння збив одразу двох людей. Керував чорним Мерседесом А-класу з номерним знаком АО0030АМ. У машині була ще дитина — хлопчик, років 8—10. Потерпілих забрала «швидка» з місця пригоди. Представився як Олександр Лях».

Резонансні нічні пригоди п’яного судді Ротмістренка та співробітника СБУ Ляха викликали певний резонанс у правоохоронних органах. Для початку поліція оприлюднила відео погоні за Михайлом Ротмістренком, що є беззаперечним доказом його вини.

Згодом прокуратура області оприлюднила великий реліз із купою юридичних пояснень, із яких зрозумілим є лише те, що суддя Ротмістренко вже й не суддя, хоча зарплату ще отримує. Окрім того прокуратура стверджує, що вже звернулася у Вищу раду юстиції, щоб почали дисциплінарне провадження щодо цього випадку, адже суддя вже мав адміністративне покарання після першого затримання.

А у СБУ повідомляють, що їхній співробітник Олександр Лях уже відсторонений від служби.

Нагадаємо, у серпні саме суддю Ротмістренка затримували поліцейські. Він був у стані алкогольного сп’яніння, однак судді безсоромно «відмили» його, і той уникнув покарання. Цього ж разу схоже на те, що Ротмістренко знов уникне відповідальності.

Громадський активіст Віталій Грегор у Facebook написав: «Стало відомо, що згідно з висновком лабораторії обласного наркодиспансеру для визначення наявності наркотичного сп’яніння не вистачило сечі (!!) Ви напевне запитаєте, чи може таке взагалі бути. Виходить, що у нас усе можливо. Наразі слово за поліцією та прокуратурою, чи відкриють вони кримінальне провадження за очевидні ознаки службової халатності лікарів-наркологів».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат