Тиждень скандалів навколо «пересічників»

11.11.2016 18:10 КРИМІНАЛ

СБУ закликає не піддаватися на провокації.


В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція активістів-«пересічників». Вони вимагають рівних прав для українців та іноземців щодо використання автомобілів іноземної реєстрації в разі тимчасового ввезення на один рік, а також закликають привести розмитнення автомобілів до європейських норм.

Як розповів Юрій Качур, один із активістів, після блокування КПП «Ужгород» у березні цього року була створена ініціативна група, яка обговорила ситуацію з головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем.

Павло Павлов, ще один активіст, додав: «Ми неодноразово наголошували: спустіться на кордон і подивіться, що робиться. Тільки за останні 5 днів на КПП «Ужгород» штучно створюється пробка, за 1,5 години проходить тільки 20 машин».

12 листопада планується проведення акції на КПП «Ужгород», щоб звернути увагу на проблему авто з іноземною реєстрацією.

Як зазначив Юрій Качур, із березня за підписом губернатора області була розроблена ціла купа заяв та звернень до вищих керівників органів влади.

Активісти підкреслюють, у ВР зареєстровано законопроект № 4223, де пропонується взагалі відмінити поняття «пересічки».

За словами Павла Павлова, активісти були на засіданнях Комітету ВР з питань податкової та митної політики.

«З нами всі погодилися, запропонували, щоб ми (власники авто з іноземною реєстрацією) сплачували близько 35—45 євро на місяць. Але максимум, на що ми можемо погодитися, це 10 євро у гривневому еквіваленті», — додав Павло Павлов.

Учасники прес-конференції також повідомили, що акцію 12 листопада підтримають автоводії зі Львівщини, Вінниці, Івано-Франківщини, Волині. Вони запевняють, що планується також перекриття трас Житомира, Києва, Львова, Одеси.

Вдома в Павла Павлова шукали зброю і вибухівку?

Цього тижня в мережі Facebook з’явилася інформація від активістів, мовляв, співробітники СБУ проводять обшук у одного з «пересічників» у Ужгороді Павла Павлова.

«Підставою була ухвала слідчого судді О. Леміша, який дав дозвіл на обшук у будинку, в якому Павлов мешкає з дружиною та дітьми. Павлові інкримінувалася причетність до вибухів гранат біля будинків довірених осіб тодішнього кандидата в мери Ужгорода Богдана Андріїва, тому в його помешканні шукали зброю, вибухівку, боєприпаси та цифрові гаджети, в яких могла бути інформація про організацію цих вибухів, — йдеться в повідомленні. — В ході обшуку нічого підозрілого не виявили. Аналогічний обшук провели в будинку батьків Павлова у Великому Березному».

Сам Павлов заявив, що СБУшники довели його дитину до астматичного приступу. До слова, саме він цього тижня зірвав прес-конференцію ДФС у Закарпатській області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат