Добрі справи ювіляра

23.09.2016 17:06 СОЦІО

Цими днями 70-річчя від дня народження святкує патріарх туристично-рекреаційної галузі Закарпаття мукачівець Тібор Фрідман.


Ми, діти війни, мимоволі згадуємо 50-ті роки минулого століття, коли Мукачево якоюсь мірою стало будівельним майданчиком. Зводилися житлові будинки, лікарні, школи, культурно-спортивні об’єкти, будувалися нові заводи та фабрики, а на лівому березі річки «виріс» головний корпус турбази, який символічно та лаконічно назвали «Латориця». А головним туристом у другому за величиною місті у краї було призначено Тібора Фрідмана.

Його працьовитий колектив виконував чималий обсяг робіт щодо надання різноманітних послуг: прийом туристів, розміщення, харчування, організація й підготовка необхідних документів для своєчасного проведення маршрутів по Закарпаттю, а також відправлення авто, залізничних та аерогруп у всі кінці колишнього Радянського Союзу та за кордон. Працівники «Латориці» неодноразово виходили переможцями серед споріднених підприємств «Закарпаттурист» та «Укртурист». Та Тібор Фрідман не лише давав лад на основній роботі. Багаторічний депутат обласної та Мукачівської міської рад брав активну участь у підготовці й реалізації багатьох цікавих соціально-економічних програм, спрямованих на підвищення рівня життя мешканців краю, поліпшення матеріально-технічної бази у сферах охорони здоров’я, освіти, фізичного виховання, подальшого розвитку туристично-рекреаційної галузі Закарпаття. Бо як сам любить повторювати ювіляр: «Срібна Земля — це еліксир для людей, особливо туристів, які приїжджають у малу Швейцарію в Українських Карпатах, аби відновити своє здоров’я, подихати цілющим повітрям, покупатися в термальних басейнах та попити лікувальні мінеральні води».

Доля ювіляра розпорядилася так, що на початку 90-х років минулого століття отримав нагоду свій накопичений досвід продовжити в сусідній Угорщині, де до виходу на пенсію працював на відповідальних посадах у відомих комерційних компаніях та державних установах туристичного профілю. Незважаючи на зайнятість, він щороку приїжджає до батьківського порога, аби зустрітися не лише з ріднею, а й колишніми колегами та партнерами по роботі.

Шановний наш ювіляре! У день Вашого 70-ліття зичимо Вам, гарній і добрій, чесній і порядній людині, а ще любимому чоловікові, доброму батькові, турботливому дідусеві, карпатського здоров’я, щастя, а у Вашому домі хай завжди панують взаєморозуміння, достаток, затишок, віра в завтрашній щасливий день, а ще Божої благодаті на многая і благая літа…..  

Михайло Басараб,
Юрій Бенца, Тетяна Богатирьова, Олександр Брага, Микола Гафіяк, Іван Гецянин, Володимир Гоблик, Федір Кінч, Михайло Костур, Григорій Куруц, Золтан Лендєл, Михайло Петричко, Світлана Соколова, Лука Федурця.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат