Правила стилю: Роксолана Новак

Евеліна Гурницька 09.09.2016 16:24 ДОЗВІЛЛЯ

У рубриці «Правила стилю» історія Роксолани Новак, відомої й успішної дизайнерки одягу, дружини і мами. Вона має дві вищі освіти — економічну і дизайнерську, власниця дизайн-студії «Roksolana Novak» та однойменного весільного салону, а також хутрового салону «НОРКА». Обом брендам уже близько 8 років.   Роксолана загалом створила понад 20 колекцій весільних та вечірніх суконь, серед них 5 haute couture. Для душі дівчина займається дизайном інтер’єру, навчається ландшафтному дизайну, відвідує майстер-класи з візажу від справжніх професіоналів.

Роксолана вміє виглядати розкішно і водночас природно. Витончена леді зі щирою усмішкою. Як інакше може виглядати авторка унікальних і неймовірних суконь! Тому дуже хочеться дізнатися секрети її краси. Як і зазвичай, розпитуємо про одяг, макіяж, парфуми, манікюр, спорт, шопінг та інші маленькі таємниці.

Базовий гардероб: сукні

На роботу, як на свято! Мене зустрічають за зовнішністю, тому я маю виглядати бездоганно, а це не просто.
Обожнюю короткі й довгі сукні, вони займають 85 % мого гардероба. Люблю блузи, особливо мереживні, їх можна комбінувати з брюками чи спідницями, і моделювати завжди різні образи. Джинси є, з десяток, але одягаю їх у вихідний, коли можна розслабитися разом із родиною. Спортивного одягу майже немає, тому що одягаю його тільки в гори чи на природу.

З верхнього одягу в мене є кілька улюблених жакетів. Якщо осінь, то обираю пальто. Взимку — натуральну шубу — і не тому, що це дорого. У першу чергу, це дуже тепло, практично, гарно! Я обожнюю натуральне хутро, воно чудово підкреслює мій стиль.

Образ: простота і розкіш

Можу охарактеризувати свій стиль як «арт-деко». Весь мій гардероб — це сучасна класика, поєднання простоти і розкоші. Стиль прищеплювався мені з дитинства мамою, ми жили скромно, не було змоги одягатися в бренди, однак мамі завжди вдавалося виглядати стильно. Бабуся шила для нас одяг і мене навчила. Я могла за вечір пошити собі нове вбрання зі старої бабусиної спідниці. Мама — мій еталон стилю. Якщо мені потрібна порада, то я спитаю у неї, довіряю її смаку. Хоча інколи він аж надто божевільний для мене.

Кольори: чорно-білі й пастельні

Кольорова гама мого одягу переважно спокійна, але обов’язково з яскравим акцентом. Улюблені кольори — смарагдовий, синій, ультрамарин. Звісно, від сезону залежить й поєднання кольорів і відтінків. Влітку люблю білий у комбінації з яскравими кольорами, але їх не повинно бути більше трьох. Восени — це хакі з пастельним бежевим чи теракотовим. Взимку — сірий, але з акцентом. До сірого підходить усе: це мов чистий аркуш паперу, відкритий для фантазії. Також взимку люблю глибокий синій і темно-зелений. Навесні все розквітає, тому кольорова гама вже відкритіша, яскравіша.

Взуття: класика


Щодо взуття, то я обираю човники на низькому ходу або туфлі на високих підборах — усе залежить від одягу. У виборі взуття зважаю на три критерії: зручність, натуральність, привабливість. Зручність, тому що цілий день на ногах. Натуральність, тому що це здоров’я ніг. Привабливе для мене таке, яке не робить стопу грубою, об’ємною. Люблю витонченість у взутті.

Аксесуари: ювелірні вироби, капелюшки

Дуже люблю капелюшки, маю їх кілька, надаю перевагу тим, що з широкими крисами. Як на мене, капелюх додає жінці шарму.
Біжутерію не ношу, виняток — брошки. У мене їх багато, у різних стилях, до різних образів. Люблю носити брошку до сорочки, на місці верхнього ґудзика. Взагалі брошка — це чудовий аксесуар, завдяки якому простий лук можна зробити святковим.

Люблю ювелірні вироби. Ношу прикраси з натуральним камінням, у ньому особлива енергетика. Коли подорожую, купую щось з прикрас на згадку про країну. Обираючи ювелірний виріб, зважаю не на ціну, а на художню цінність. Це може бути каблучка з муранським склом за 25 євро, але вона витвір мистецтва! Я не шукаю прикраси, це вони мене знаходять. От, прогулювалась Флоренцією і натрапила на «золотий міст», де у кожній крамниці свій колорит. Династії ювелірів передають знання нащадкам із покоління в покоління, тому прикраси там унікальні, неповторні.

Сумки демократичних брендів

Сумки обираю якісні, шкіряні. Маю дві оригінальні сумки, все інше з демократичних брендів, як правило, це «Unique». Якщо нема змоги купувати оригінал, то підробок не купую. Краще хороша шкіряна сумка без чітко вираженого бренда, ніж «Шанель» за 800 гривень.

Макіяж: здорове сяйво

У мене є три правила макіяжу. Перше: якщо smokey eyes, тоді пастельні губи.

Друге: якщо яскраві губи, тоді максимально нейтральні очі (можна підвести стрілки лайнером). Третє: денний мейк повинен чітко відрізнятися від вечірнього.

Макіяж — моє хобі. Часто відвідую майстер-класи з візажу, останній був від Вікторії Бессараб, головного візажиста каналу СТБ.

Зараз у моді натуральність, сяючий, здоровий колір обличчя, а для цього косметики замало, якою би професійною чи дорогою вона не була. Все повинно бути комплексно. Перш за все, це харчування, воно має бути збалансованим, але у жодному разі не дієта. Після прокидання п’ю склянку води з медом. Потім сніданок — каша. В обід — м’ясо або риба. Далі, протягом дня вживаю більше зелені, менше солодощів. Чим більше води в організмі, тим менше зморщок на обличчі.

Зачіска: пряме чисте волосся

У мене від природи пряме волосся, тому зачіски я не роблю. Якщо урочиста подія, то мій майстер-перукар робить мені зачіску. З довгим волоссям є куди фанта­зувати, тому експериментуємо.

Щоденний догляд

Щодо догляду за обличчям, користуюся міцелярною водою для зняття макіяжу, потім очищую, зволожую шкіру Bi-Serum Intensif «Anti-Soif» від марки «Clarins». Кремами користуюся зрідка, 1—2 рази на тиждень наношу нічний крем із мінералами Мертвого моря з Ізраїлю.

Декоративної косметики в мене багато, майже все професійне. Якщо по брендах, то це «Make up for ever professional», «Make up Factory», «Anastasia Beverly Hills», «Artdeco», «Collistar», «Guerlain» та інші.

Якщо говорити про догляд за тілом, то гелями для душу не користуюся, бо дуже чутлива шкіра. Використовую дитячий «Johnson’s baby», до нього додаю кавову гущу і мед, виходить ідеальний скраб для тіла! Шкіра наче шовк!

Червоний манікюр

Манікюр в мене або червоний, або темний глянець. Форма нігтів овальна, довжина — коротка або середня. Французький мені подобається на інших, на собі — ні. Можливо, період такий. Раніше, років п’ять тому тільки його малювала. Ми змінюємося з роками, а те що ми носимо, зображає те, ким ми є.

Парфуми: шоколад, пряно-солодкий, складний
Без аромату з дому не йду! Те, як ти пахнеш, може розповісти про тебе більше, ніж ти можеш сказати!

Є улюблені аромати, які вже понад 5 років у мене завжди. До прикладу, від Gucci «Eau de Parfum ІІ» , вони в мене асоціюються з зимовим вечором , корицею і мандаринами. Також одні з улюблених — парфуми від Guerlain «La petite Robe noire» — вони вечірні, асоціюються з шампанським.

У мене багато різних ароматів під різний настрій. Люблю шлейфові аромати, а вони найкращі у арабських жінок, аж дух захоплює. Є в мене такі парфуми з ОАЕ, вони мої улюблені. Також люблю аромат шоколаду, він у мене must have. Багато парфумів мені дарують, серед них є і свіжі аромати, але ними я користуюся зрідка, надаю перевагу пряно-солодким, складним ароматам.

Спорт: ефективний Speedfitness

Нещодавно відкрила для себе Speedfitness,тренуюся двічі на тиждень . Після народження сина Алекса, потрібно було якнайшвидше прийти у форму, після четвертого тренування — -8 кг, і це всього по годині в тиждень! Справа навіть не в кілограмах, а у формі! З моєю зайнятістю і ритмом життя, це ідеально мені підходить.

Також двічі на тиждень практикую йогу, дуже добре допомагає розібратися у собі, привести до ладу думки.
У зимовий період займаюся гірськолижним спортом, катаюся на лижах із трьох років. Для мене зима не зима без лиж! Ще трохи і Алекс теж стане на лижі.

Європейський шопінг

Я купую одяг двічі на рік за кордоном. По-перше, там дешевше, по-друге, якісно. На розпродажах у Європі можна купити брендові речі за смішні гроші. Коли йдеться про шопінг, то купую все, що подобається. Добре, що мені не так багато подобається (Усміхається. — Авт.). Якщо нема змоги виїхати за кордон, то купую одяг через Інтернет, це дуже зручно, головне — знати розміри улюблених брендів.

Щоденні бренди:

Rinashimento та Guess, на урочистості — «Roksolana Novak»
На щодень у гардеробі переважають Rinashimento та Guess. На урочисті події я завжди в «Roksolana Novak». Ми створюємо вишукане вбрання для особливих подій, воно підкреслює жіночність та індивідуальність. Наші сукні особливі, як і їх власниці.

Дизайнер, у якого хочеться повчитися

Мій улюблений дизайнер — Elie Saab, він геніальний, мрію колись повчитися у нього. Впевнена, колись так і буде, тому що думки матеріалізуються.

Секрет у коханні

Головний секрет краси — кохання. Якщо в житті є кохання і жінка наповнена ним, то і обличчя сяє!

Евеліна Гурницька

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат