Що означає анонсований прикордонниками антиконтрабандний терор у Закарпатті

02.07.2016 09:13 КРИМІНАЛ

Державна прикордонна служба розповсюдила інформацію про посилення контролю за дотриманням прикордонного режиму, запобігання правопорушенням у межах прикордонної смуги і контрольованих прикордонних районах та для захисту національної безпеки на державному кордоні.

Для цього наказом начальника Мукачівського прикордонного загону на ділянці відповідальності запроваджено додаткові тимчасові обмеження на в’їзд і провадження робіт у прикордонній смузі, контрольованих прикордонних районах у Рахівському, Тячівському, Виноградівському, Хустському, Берегівському районах Закарпатської області. Тобто, мова йде про 5 найбільших районів області. Якщо уважно подивитися на карту Закарпаття, то стає зрозуміло, що під пильне око прикордонників потрапляє майже третина мешканців краю.

А далі йде роз’яснення, що саме заборонено і на що реагуватимуть прикордонники та поліція.

По-перше, якщо у якомусь із населених пунктів вирішили на якомусь фестивалі чи дні села влаштувати атракції з польотів на дельтапланах чи стрибки з парашутом, то правоохоронці матимуть право ці атракції заборонити.

По-друге, краще не гратися у «війнушки» або йти на полювання з використанням спеціальної оптики, бо використання в прикордонній смузі приладів нічного бачення, тепловізорів заборонено.

По-третє, прикордонники та поліція тепер можуть зупиняти будь-яке авто у прикордонній смузі на перевірку, чи часом хтось не перевозить незареєстровану зброю.

Не варто також встановлювати у своїх автомобілях якісь радіостанції та й автомобілі повинні відповідати стандартам, а не бути облаштованими якимось спеціальним причандаллям, яке можна використати для організації перевезення контрабанди.

По-четверте, тепер не так просто буде поїхати кудись у лісок на пікнік, бо заборонено рух транспортних засобів дорогами, що ведуть до державного кордону та відсутні в реєстрі автомобільних доріг. Більше того, залишати машину на узбіччі більше, ніж на півгодини без причин також заборонено. Якщо ви приїхали порибалити, то краще сидіть недалеко від автомобіля.

Часто закарпатці з прикордонних сіл навіть картоплю садять поряд із лінією держкордону. Все через те, що і лінії як такої не вказано жодним інженерним способом. Так от, на місцевості, де відсутня лінія інженерних прикордонних споруджень, ширина смуги визначена в межах — 50 метрів від лінії державного кордону в глибину прикордонної смуги і, згідно з наказом прикордонників, тут «заборонено перебування, проведення робіт, відпочинок та риболовля без відповідного погодження з підрозділом охорони державного кордону за винятком місць масового відпочинку, риболовлі та випасу худоби, визначених відповідним рішенням місцевих державних адміністрацій та у випадках під час залучення членів громадських формувань із охорони правопорядку та державного кордону до несення служби з охорони державного кордону, у світлий час доби з 8.00 до 18.00».

Прикордонники також повідомили, що слідкуватимуть за дотриманням цих правил разом із поліцією, а особи, винні у порушенні прикордонного режиму, несуть адміністративну або кримінальну відповідальність згідно з законодавством.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат