В Ужгороді «докапіталізовується» власність за бюджетні гроші, — переконані експерти

17.06.2016 18:02 РАТУША

У четвер в Ужгородському прес-клубі відбувся тренінг-семінар «Навчання техніки журналістських антикорупційних розслідувань», який організували ГО Журнал «Ї» (Львів) та Ужгородський прес-клуб за участі тренерів Наталки Онисько, журналіста-розслідувача, й Тараса Возняка, політолога, головний редактор ГО Журналу «Ї».


Тренери розповіли про Інтернет-сервіси, на яких можна відстежити власників земельних ділянок, приміщень, автомобілів тощо.

Так, з допомогою бізнес-пошукової системи «Youcontrol» легко перевірити виникнення певної компанії й дізнатися, хто є власником того чи іншого бізнесу. Журналістка рекомендує реєструватися у кабінеті електронних сервісів веб-сторінки Мін’юсту України. Тут можна перевірити власника майна за адресою.

Наталія Онисько ввела адресу офісного приміщення на пл. Корятовича, 9, де розташувався один із банків, і з’ясувала: записане воно на прізвище … Андріїв.

Чому ця інформація важлива? Наталія пояснює, посилаючись на інформацію одного з ужгородських сайтів, що Ужгород виділяє гроші на ремонти приміщень на вулицях Волошина, Корзо, Духновича, площі Корятовича, а це означає, «що власник докапіталізовує свою власність за бюджетні гроші», що є корупцією. Тренери також знаходять і земельну ділянку на вул. Швабській, яка записана також на прізвище ...Андріїв.

Під час семінару-тренінгу знайшли також інформацію про велику земельну територію у «новому» мікрорайоні, де розміщений фітнес-центр, яку влада видає всього за... 4 тис. грн. на місяць (!) , а також через Інтернет і кадастрову карту, де є безкоштовний витяг про право власності, продемонстрували на прикладі, яка саме турбаза у Чинадійові на Мукачівщині належить меру Ужгорода. Експерти наголосили: земля реєструється на близьких родичів, а юридичні фірми на політиків та інших впливових осіб, міський бюджет, зокрема в Ужгороді, використовується для власних потреб, докапіталізації власності за бюджетні кошти, повідомляє ProZak.info.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат