Замість реконструкції — руїни. Правоохоронні органи не можуть завадити остаточному знищенню ужгородс

20.05.2016 17:26 РАТУША

Що «Корона» таки «піде» безповоротно, чимало ужгородців усвідомлювали ще на початку цієї історії, в якій наразі, здається, вже розставлено останні точки.


Керівник Ужгородської місцевої прокуратури Дмитро Кириленко у вівторок 17 травня розповів про нинішній стан справ довкола ужгородської міської пам’ятки, колишнього готельно-ресторанного комплексу «Корона». Як загальновідомо, ще від 2012 р. прокуратура намагалася через суд визнати конкурс на приватизацію об’єкта недійсним. Попри це у 2013 р. господарський суд позов прокуратури відхилив, а Апеляційний та Касаційний суди підтримали таку позицію.

Генпрокуратура робила спроби повернути місту його історичну пам’ятку, для чого у 2014 р. повторно повертала справу на розгляд, зокрема через Вищий господарський суд. Однак їй було відмовлено, а відтак можливості прокуратури у справі вичерпалися.

Новий власник «Корони» так і не провів обіцяну реконструкцію пл. Театральної, а в міській раді обіцяють вкласти кошти в рамках програми реконструкції історичного центру Ужгорода, тож прокуратура вважає обставини об’єктивними й такими, які не залежать від виконавця.

У 2013 році справу розглядали ужгородські правоохоронці, але невдовзі закрили. Попри те, що «Корону» було придбано за суттєво заниженою вартістю, в судовому розгляді приватизація все ж визнана законною.

Стосовно відповідної експертизи, яка триває в Києві, з’ясувалося, що нею наразі визначено тільки часткову історичну цінність «Корони», а експерт для підготовки експертного висновку збирається приїхати в Ужгород.

Після Пасхальних свят на місці колишнього ГРК «Корона» будівництво відновилося, з будівлі вже почали знімати покрівлю. Практично нічого не залишилося й від фасаду попри обіцянки Івана Волошина фасад відреставрувати. І складається враження, що це таки останні сумні акорди, під які ужгородці остаточно втрачають об’єкт. У правоохоронців, за їхніми висновками, будівництво зупиняти підстав немає. Втім, історія з «Короною» не закінчена. У середу на її території пролилася кров...

Більше про це у статті Депутатські розбірки навколо «Корони».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат