«Заміноване» ЗНО. Додаткова сесія складання ЗНО з мови та літератури відбудеться 14 червня

13.05.2016 22:56 РАТУША

У вівторок у приміщенні міськради Ужгорода відбулася повторна зустріч із батьками учасників ЗНО, які 5 травня не змогли скласти тестування з української мови та літератури через повідомлення про замінування ЗОШ № 19. На запитання відповідали заступник міського голови Олександр Білак, начальниця міського управління освіти Оксана Бабунич та відповідальна за проведення ЗНО в Ужгороді Олена Шварц.

Як запевнили в мерії, ще у п’ятницю 6 травня було підготовлено та відправлено листи, в тому числі до Міністерства освіти і науки, з проханням через форс-мажор, який стався в Ужгороді, провести додаткову сесію складання тестування раніше, до кінця травня, а також розмежувати складання ЗНО та ДПА з цього предмета. Останнє важливо для тих, хто хоче вступати до закордонних вишів — їм уже до початку червня потрібні атестати про середню освіту і не так важливі результати ЗНО.

На зустрічі посадовці наголосили: управління освіти та міська влада не мають повноважень ухвалювати визначальні рішення, а від вищого освітянського керівництва наразі є тільки одна чітка відповідь: ужгородським випускникам, які складали тестування в ЗОШ № 19, проведуть додаткову сесію не в Івано-Франківську, а в Ужгороді. Інші питання поки що залишаються відкритими, реагування на них ще очікують і, за попередніми даними, додаткова сесія складання ЗНО з мови та літератури відбудеться 14 червня, інформує офіційний сайт мерії.

За словами керівниці управління освіти Оксани Бабунич, заяви на повторне складання є від 113 дітей, четверо спочатку написали заяви з проханням зарахувати результати їхніх робіт, а згодом змінили рішення і хочуть спробувати свої сили ще раз. До кінця поточного тижня можна було подати заяви як на повторне складання, так і на зарахування виконаних завдань.

Наголошувалося, що правила проведення ЗНО передбачають: коли дитина покинула приміщення, не завершивши роботу протягом визначеного часу, вона не може повернутися і її продовжувати. Також при повідомленні про замінування йшлося насамперед про безпеку життя і здоров’я дітей та всіх присутніх у школі, тому ніхто б не ризикнув узяти на себе відповідальність не виконати вимогу залишити будівлю.

Власне щодо винуватця цієї НП керівник місцевої прокуратури Дмитро Кириленко повідомив, що особу «мінера» ЗОШ № 19, який зірвав проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови, та мотиви злочину встановлено, проте про підозру йому ще не оголосили. «Тоді оперативно спрацювали оперативні служби. «Замінування» школи відбувалось не настільки професійно, як замінування інших будівель», — зазначив Кириленко.

Як відомо з особистого зізнання 17-річного «мінера», він спеціально купив телефон і сім-карту, а повідомивши про замінування школи, де проходило ЗНО, викинув їх у річку.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат