На сесію — через «металоогляд»...

Людмила Сушко 22.04.2016 18:45 РАТУША

Сесійне засідання у четвер 21 квітня, яке тиждень тому довелося припинити й перенести через знайдену чи то гранату, чи то її муляж у вбиральні мерії, продовжило свою роботу.

Депутати ухвалили рішення, на якому зупинилися на попередній сесії через «мінування» — а саме програму приватизації об’єктів комунальної власності м. Ужгорода на 2016—2017 роки, внісши чимало змін і поправок. Приватизовано кілька будівель колишніх котелень, зокрема на вулицях Гранітній, Українській, Загорській, Одеській, ЦТП на вул. Гулака-Артемовського. Депутати дозволили приватизувати приміщення ужгородським художникам, у яких вони мають майстерні — на Київській набережній, на вул. Минайській, вул. Собранецькій, а ось художникам Ковачу та Ерфану викупити приміщення майстерень на вул. Крилова та вул. Висока депутати не захотіли.

Міські обранці дозволили виділити понад півсотні нових земельних ділянок ужгородської землі, та ще на майже сотню ділянок дали дозволи на розроблення проектів із подальшою їх передачею у приватну власність. Отримали земельні наділи і двоє депутатів. Не змогли мирно поділити землю християни, тому після суперечки депутати відправили проект рішення на довивчення, причому питання має ретельно вивчити відповідна комісія.

Депутати внесли чимало зауважень та остаточно 27-ма голосами «за» визначилися із Регламентом, за яким надалі працюватиме Ужгородська міська рада у сесійні дні. Бажаючим потрапити в мерію дозволять це виключно після проходження перевірки металошукачем та пред’явлення паспорта або іншого посвідчення особи.

Крім входу через турнікет пропускної системи є ще одна «новація». Окрім мешканців міста з паспортами (та відповідно, пропискою) на сесію зможуть потрапити й інші громадяни, але за умови, що вони заздалегідь про це попередили й свій візит узгодили. Невизначеним лишається власне практичний бік цієї вимоги, як процедура буде реалізовуватися.

Нагадаємо, ужгородські активісти вимогу щодо відкритості сесій навіть виносили на нещодавнє міське віче. Депутат міськради Микола Сюсько вкотре вимагав забезпечити окремим пунктом відкритість сесії, але підтримки не отримав. Депутат міськради Роман Богуславський заявив, що після обговорення Регламенту з громадою депутати внесли до проекту зміни, але проголосовано «зовсім не те, що обговорювали з громадою». На переконання міського голови, таке рішення не знищує публічність, адже, мовляв, прямі транслювання засідань можна дивитися у режимі онлайн на офіційному сайті Ужгородської міської ради. Голова Громадської ради при УМР Олександр Пересоляк «на емоціях» назвав Богдана Андріїва «узурпатором» й запевнив, що активісти оскаржуватимуть питання Регламенту в судовому порядку.

Людмила Сушко

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат