Андріїв образився на Чубірка

15.04.2016 19:34 РАТУША

У минулому номері ми розмістили інтерв’ю з колишнім головою Закарпатської облради, кандидатом у мери Ужгорода Володимиром Чубірком.

Коротко нагадаємо, що Чубірко розкрив схеми пограбунку міста владою мера Андріїва, нерозуміння командою мера стратегічного бачення розвитку Ужгорода задля створення комфортного середовища проживання, праці та відпочинку ужгородців. «Вони знають, як красти і як ділити, але не знають, як керувати містом та розвивати його для громади і разом із громадою», — констатував Володимир Чубірко.

У відповідь на це інтерв’ю прес-служба Ужгородської міськради надіслала на нашу редакційну скриньку відповідь мера Богдана Андріїва.

Мер розпочав свій лист із того, що звинуватив Чубірка в частому використанні слова «схема» та привласненні ним ряду об’єктів у Ужгороді. «Саме з допомогою «схем» цей колишній високопосадовець, зокрема, прибрав до власних рук приміщення міських залізничних кас, частину колишньої синагоги на пл. Жупанатській, цілий хлібозавод. А від, наприклад, геніальних «схем» тандему Трикур—Чубірко з пам’яткою історії та архітектури «Совине гніздо» ми відбиваємося в судах досі. Список можна довго продовжувати!» — сердиться Андріїв.

Далі мер намагається переконувати, що виділені міськрадою 13 мільйонів гривень грошей ужгородців на компенсацію маршрутних перевезень пільговиків не так уже й багато, бо пільговиків у нас 26 тисяч і плюс 14 тисяч школярів. Щоправда, Андріїв так і не відповів, чи є правильним виділяти 13 мільйонів гривень власникам маршруток, якщо серед власників твоя родина. А ще мер, згадавши школярів, чомусь не розповів, що водії маршруток час від часу просто викидають школярів із автобусів.

Андріїв звинуватив Володимира Чубірка в тому, що політична сила, до якої той входив, мала в міськраді 19 депутатів, керованого мера та виконком. І саме ця влада довела «Ужгород до повного занепаду та зубожіння». Андріїв перерахував відсотки зношеності основних міських мереж та написав, що сумарна вартість необхідного капітального ремонту міських доріг, внутрішньоквартальних територій, бюджетних об’єктів, міських мереж складає понад 1,2 млрд. грн.

«При цьому дохідна частина міського бюджету в 2016 році становить 727 млн. грн., на капремонти ми передбачили близько 110 млн. грн.», — пише Андріїв і додає, що «у 2015 році 14 комунальних підприємств міста напрацювали сумарно на 6,2 млн. грн. збитків! При цьому останніми роками активно розпродавалися міське майно та земля».

Майже 3/4 свого листа Богдан Андріїв присвятив вихвалянню себе любимого та своєї команди. Каже, що скоротив кількість чиновників і при цьому кадри набирав не за кумівством. (Сумнівно).

Далі каже, що його команда наводить лад у земельних питаннях, які будуть вирішуватися справедливо і прозоро. (Ще сумнівніше).

Пише, що влада стала відкритішою і що наладив співпрацю з Громадською радою. (А Громадська рада навпаки каже, що мер їх хоче ліквідувати, а щодо відкритості, то навпаки запроваджені обмеження доступу до сесій).

Андріїв каже, що «Ужгород не має перспективи розвитку як промисловий центр», бо…в Україні падає ВВП і відбувається збройний конфлікт. Цікаво, як довго він над цим думав…

Ну і, нарешті, Андріїв вважає, що потрібно відродити туристичну привабливість міста, але жодним словом не обмовився, як він планує це робити.

На завершення відповіді Чубірку мер побідкався, що «вільної землі практично нема, майна майже не залишилося». А ще йому «боляче спостерігати, як ужгородці крадуть квіти з клумб, підпалюють сучасні, європейські смітники або кидають лавиці в річку».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат