Міліція затримала чергових «домуш­ників»-гастролерів з арсеналом відмичок та пневматичним пістолетом

13.02.2015 16:01 КРИМІНАЛ

Днями у берегівських правоохоронців викликав підозру молодик, який удень ходив по під’їздах багатоповерхівок і дзвонив у кожні двері, вираховуючи, чи господарі помешкань удома.

Як виявилося згодом, чоловік і двоє його друзів грабували квартири в області. Самі родом із Київщини. Пильнуючи підозрілого, міліціонери зрештою вийшли на його спільників — 27-річного чоловіка та 26-річну дівчину з Фастова, які чекали його з «полювання» в автівці. Оглянувши автівку трійці, правохоронці в сумці одного виявили різноманітні металеві відмички, а в салоні під сидінням водій ховав пневматичний пістолет та ще понад десяток відмичок, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області.

Чоловіків і дівчину доправили до Берегівського райвідділка міліції для перевірки причетності їх до злочинів. Спочатку всі троє заперечували факт учинення протизаконних дій. Однак правоохоронці з’ясували, що чоловіки були раніше неодноразово судимі. Більше того, час перебування цих осіб у Закарпатті збігся зі скоєнням ряду квартирних крадіжок у області. Зрештою 24-річний підозрюваний зізнався у двох квартирних крадіжках у Берегові й дав покази слідчому про всі обставини вчинення ним крадіжок. За словами затриманого, в першому випадку він «обчистив» квартиру державного службовця, викравши 20 тис. грн., у другому випадку виніс із квартири золоті прикраси. Також причетні до злочинів зізналися, що винаймали готельний номер в Ужгороді на час, коли підшуковували потрібні об’єкти.

Під час обшуку помешкання правоохоронці виявили ще понад півсотні різної форми та розміру для різних типів замків відмичок і кілька серцевин замків, на яких злодії відточували свої навики.

Наразі 24-річному молодикові повідомлено про підозру у вчиненні двох крадіжок. Також вирішується питання про застосування запобіжних заходів стосовно його спільників. Усіх трьох перевіряють на причетність до вчинення інших квартирних крадіжок на території області. Вже є докази їхньої причетності до щонайменше кількох десятків пограбувань.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат