Ужгородцям надалі погрожують відключенням води

06.02.2015 17:03 РАТУША

Цього тижня в Ужгороді знову лякали відключенням від водопостачання через борги Водоканалу перед Закарпаттяобленерго й у понеділок 2 лютого навіть вимкнули електропостачання адмінбудівлі підприємства.

Це попри те, що на зустрічі в суботу міський голова Ужгорода зустрівся з керівником Закарпаттяобленерго й розповів тому про зміну керівництва Водоканалу. Під час зустрічі говорили про врегулювання ситуації, що знову виникла через неповну сплату підприємством за використану електроенергію. Над містом укотре нависла перспектива залишитися без водопостачання — як у помешканнях ужгородців, так і на підприємствах та в закладах міста.

Стосовно попереднього директора Водоканалу Омельяненка, то через провальну роботу з ним не продовжили контракт. Екс-директор не зумів, згідно з узятими зобов’язаннями, забезпечити місто цілодобовим водопостачанням, сформувати стратегію розвитку підприємства, залучити інвестиції тощо, натомість змусив мешканців міста сплачувати за послуги Водоканалу за необгрунтовано високими тарифами.

Новий в. о. директора КП Станіслав Карташов має впродовж місяця розробити чітку стратегію розвитку підприємства, щоб залучити інвесторів і до 10 березня встановити нові форми та системи розрахунків.

За словами Віктора Погорєлова, оплата послуг споживачами в січні зросла майже до 70 відсотків попри те, що зазвичай вона в цей період року на межі 45 відсотків. Водночас на злісних боржників Водоканалу очікує відключення каналізації.

Погорєлов пообіцяв керівникові Закарпаттяобленерго Петрову, що міська рада буде компенсовувати частину коштів за електроенергію, а також спонукатиме керівництво Водоканалу належним чином сплачувати за електропостачання.

Тож Закарпаттяобленерго обмежилося тільки відключенням адміністративних споруд Водоканалу. Втім уранці у вівторок кілька мікрорайонів міста були залишені без води, а мешканці позбавлені всякої інформації, на який термін її відключили і коли водопостачання відновлять.

Міська влада зголосилася вивчити можливість проведення часткового акціонування Водоканалу: 49 відсотків залишити місту, а 51 продати з метою залучення інвестицій різних форм власності.

У міськраді визначили, які організації, підприємства й установи державної, обласної власності не розрахувалися за попередні місяці за отримані послуги. Їх борг становить близько 200 тис грн. Мер міста підписав листи до усіх боржників і зобов’язав їх оплатити борги за надані послуги до 10 лютого 2015 року, або ж ці підприємства відключать від водопостачання.

Ужгородський Водоканал попереджає про проведення спеціалізованих заходів з відключення каналізації у квартирах боржників і також пропонує їм до 10 лютого розрахуватися з боргами за водопостачання та водовідведення.

3 лютого ПАТ «Закарпаттяобленерго» розіслало офіційне повідомлення про те, що воно підключає насосні станції після гарантій міського голови Ужгорода. Як повідомив перший заступник генерального директора — директор із енергозбуту ПАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк, міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов у телефонній розмові з генеральним директором ПАТ «Закарпаттяобленерго» Віктором Петровим гарантував повні та вчасні розрахунки КП «Водоканал м. Ужгорода» перед ПАТ «Закарпаттяобленерго» за спожиту електроенергію.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат