Першим питанням сесії Андріїв поставив оплату праці мера замість обіцяного мораторію на землю

Фото Я. Немеша 27.11.2015 14:52 РАТУША

26 листопада після урочистої частини з промовами, врученнями нагрудних значків депутата й складання присяги мером і новим депкорпусом депутати провели численних гостей включно з духовенством, трохи перепочили і зрештою розпочали перше пленарне засідання 7-го скликання Ужгородської міської ради.


Оскільки лічильна система «Віче» на час сесії не була встановлена, підніманням рук проголосували за обрання лічильної комісії. До її складу ввійшли депутати Готра, Любар та Ковальський як голова.

Зачитавши листа від голови ВР до депутатів, Богдан Андріїв озвучив питання перше порядку денного, а саме проект рішення про призначення зарплатні й переліку надбавок собі самому. При голосуванні «за основу» питання набрало 29 голосів та 27 при голосуванні «в цілому», троє утрималися.

Відтак за активного схвалення депутатів новий мер буде отримувати місячний посадовий оклад у розмірі 3103 грн., а також надбавки: доплата за третій ранг держчиновника, вислуги, 50 % за високі досягнення, щомісячну премію в розмірі 100 % від окладу, матеріальну допомогу, оздоровчу допомогу та 10 % за так звану таємність. Тож про відмову нового градоначальника від зарплати мера, як дехто ілюзорно сподівався, і мови бути не могло. До речі, «в робочому запалі» Андріїв, здавалося, геть чисто забув і про обіцянку, викладену напередодні сесії в со­ціальних мережах — накласти мораторій на роздавання ужгородської землі.

Новий мер нервово пив воду і раз за разом порушував регламент, про що йому робили зауваження депутати. Багатьом запропоновані ним кандидатури здавалися, м’яко кажучи, дивними. Так, на посаду першого заступника міського голови «вималювався» Іштван Цап, на посади заступників запропоновано кандидатури Олександра Білака та Олександра Габора. Заступників Андріїва депутати обрали пакетом 24 голосами «за». Відтак Цапові доведеться піклуватися, як було озвучено, економічним блоком питань, Білаку — гуманітарними проблемами, а Габору — комунальними.

Під час представлення Олександр Білак розповів, що працює в Інституті транскордонного співробітництва в Ужгороді й має зв’язки в Європі та знає, як можна підтримати освіту й науку без наявних коштів, залучаючи інвесторів та опираючись на міжнародні зв’язки.

Олександр Габор повідомив, що трудовий шлях починав у «Закарпаттяобленерго», нині працює начальником управління в Державній інспекції сільського господарства.

Керуючою справами Ужгородського міськвиконкому обрали Олену Макару, яка працювала начальницею загального відділу, та знову пакетом, але вже без представлень та обговорень — членів виконкому.

Ужгородські депутати спробували нагадати новому мерові, що він декларує аполітичність і робить заяви про «технократичний» виконком, а насправді просуває «політичні» фігури. Прозвучали пропозиції не обирати виконком на нинішньому засіданні, не «ламати через коліно», а зробити це з залученням громадськості. Однак пропозиції підтримки не знайшли, натомість «знайшлося» 21 «за» і членами виконкому стали кандидатури від Андріїва.

Відтак новий склад виконкому Ужгородської міської ради представлятимуть семеро осіб: мер, секретар міськради, керуюча справами за посадами, голова правління «Коопінвестбанку» Мирослав Гісем, професор УжНУ Микола Палінчак, член Ради старійшин міста Степан Сембер, начальника міської поліції Роман Стефанишин.

Після цього Богдан Андріїв за­пропонував на посаду секретаря Ужгородської міської ради кандидатуру Андріани Сушко, яка працювала начальницею управління соціального захисту. Обирали нового секретаря ради таємним голосуванням після того, як кандидатка розповіла про себе і відкинула закиди в тому, що напередодні екс-мер Погорєлов нібито телефонував депутатам, переконуючи підтримати її кандидатуру. Депутатам від фракцій «Солідарність» і «Наш край» кандидатура молодої жінки на відповідальній посаді видалася недостатньо переконливою і вони відмовилися брати участь у голосуванні. Незважаючи на це, за результатами таємного голосування Андріана Сушко отримала більш ніж переконливі 25 «за» і букет квітів від мера...

ФОТОРЕПОРТАЖ з першої сесії новообраної міськради.

Фото Я. Немеша

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат