Безпека на льоду

30.01.2015 14:57 РАТУША

За інформацією Штабу цивільного захисту населення, безпечним вважається льодовий покрив для одного пiшохода завтовшки щонайменше 7 см зеленуватого вiдтiнку, для обладнання ковзанки не менше 10—12 см, для масового катання — 25 см, переправа групи осіб дозволена, якщо лід завтовшки не менше 15 см.


Якщо ви провалилися на льоду, широко розкиньте руки по краях льодового пролому та утримуйтеся вiд занурення з головою, намагайтеся не обламувати край льоду, без рiзких pyxiв вибирайтеся на лiд, наповзаючи грудьми i по черзi витягаючи на поверхню ноги. Нехай тiло займе найбiльшy площу опори.

Вибравшись iз льодового пролому, не вставайте, а вiдкотiться від нього.

Якщо на льоду провалилася людина, негайно сповiстiть її, що йдете на допомогу. Пiдклaдiть пiд себе лижі, дошку, фанеру для збiльшення площі опори i так повзіть до ополонки, широко розкидаючи при цьому руки. Якщо ви не самі, то лягайте на лiд ланцюжком, обхопивши інших за ноги, i так рухайтеся до пролому. До самого краю ополонки не пiдповзайте. Кидати потерпілому з’єднані peмeнi, шарфи, дошки, жердини чи санчата треба за 3—4 м, інформує Штаб ЦЗН.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат