На сесії профінансували Водоканал й висловилися проти коригування Генплану міста

18.09.2015 17:56 РАТУША

Відтак Ужгороду обіцяють цілодобову воду, а Генплан «пропихатимуть».

Сесія Ужгородської міської ради 11 вересня вже традиційно не обійшлася без скандальної заяви. Так, дружині редактора газети «Трибуна» Павла Федаки вночі спалили машину й журналіст та громадський активіст із трибуни сесійної зали заявив: у такий спосіб у місті почалася виборча кампанія, однак його подібним не залякають. А також наголосив: «Дивіться, щоб після цих підпалів в Ужгороді не заговорили гранати», а депутатові Щадею порадив іти «у Воловець на вибори»...

Вгамувавши пристрасті, депутати затвердили на посаді заступника мера Ужгорода Івана Шкирту 39 голосами «за» без доповнень чи зауважень. Схвалили введення системи електронних закупівель. Відтак проводити закупівлі товарів, робіт та послуг, вартість яких не перевищує встановлені межі, комунальним підприємствам, виконавчим органам, установам та організаціям Ужгородської міської ради, які є розпорядниками бюджетних коштів, надалі доведеться через систему електронних державних закупівель, процедура якої виписана у спеціальному положенні.

На голосування сесії виносилося важливе питання — коригування Генплану м. Ужгорода, що у новій редакції мав би діяти до 2031 року, і не сприймався громадою через перспективу суцільної забудови міста включно зі зеленими зонами, історичного центру багатоповерхівками й ТРК. Також наразі існує заборона суду на внесення будь-яких змін до Генплану. Вже під час голосування проекту за основу депутати не зібрали достатньо «за» ні першого, ні другого разу. Тож рішення щодо Генплану, яке пробували «проштовхнути» двічі, не пройшло. Слід додати, що голосування відбувалося в присутності міських активістів, які висловлювали своє обурення, може, тому під час першої спроби проголосувало 30 депутатів, а вже під час другої — 27. Втім не факт, що вже на наступному сесійному засіданні влада знову не спробує таки «відкоригувати» Генплан на свій розсуд.

Традиційно напередодні Дня міста депутати обирали Почесних громадян Ужгорода. Цього разу ними стали четверо загиблих на Сході ужгородців. Це — Олександр Капуш, Андрій Палай, Віталій Постолакі, Ігор Розлуцький.

Депутатам запропонували підтримати присвоєння звання Почесного громадянина також колишньому директору Ужгородського ДЕЗНО Володимирові Біланіну й заступникові голови Закарпатського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Т. Шевченка Олегові Галику, але міський голова запропонував питання щодо присвоєння цих відзнак розглянути на наступній сесії.

Депутати також знову змінили «гнів на милість» у відношенні до Водоканалу ( вперше це сталося 5 серпня, коли виділили близько 2, 4 млн. грн. на оплату енергетикам, погашення податкового боргу та інвестиційні програми розвитку підприємства ) й підтримали виділення підприємству додатково 3 млн. 150 тис. грн. Тестову подачу води в безперервному режимі у місті провели ще 5—6 вересня й переконалися, що технічно системи готові до цілодобового водопостачання вже від 15 вересня.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат