Наступні 5 років ужгородців можуть возити ржаві «корита»

11.09.2015 17:06 РАТУША

Міська влада «підправила» умови конкурсу для перевізників.


Заступник міського голови Ужгорода Ярослав Шафарь у мережі Facebook днями порушив проблему проведення конкурсу для міських перевізників. Попри те, що у проведенні конкурсу мали бути умови, які передбачають комфортне для ужгородців перевезення, влада в дивний спосіб вирішила: у перевезеннях братимуть участь перевізники, автобуси яких практично перетворилися на металобрухт. Таким чином, нинішня влада, якій залишилося трохи більше місяця роботи, підставила владу майбутню, бо цей конкурс явно на користь окремих перевізників, а не пасажирів, адже не враховує їхні інтереси.

На сайті міської ради опублікували умови нового конкурсу для перевізників.

Умовами конкурсу знехтувана пасажировмісність автобусів, які їздять в Ужгороді. Вони мають бути щонайменше «Рута» на 22 місця! При переобладнанні на газ у техпаспорті записують 19 сидячих місць, але там 6—8 стоячих місць і він зручний.

Порівняно зі ржавими БАЗиками («дельфінами») такі автобуси набагато комфортніші. Хоча б наявністю двох повноцінних дверей, якими можуть похвалитися далеко не всі ужгородські «корита на колесах». Тому ця умова мала би бути прописаною в усіх документах, які регламентуватимуть проведення нового конкурсу.

Тим не менш, у міській раді неочікувано запропонували опублікувати дещо «підправлені» умови конкурсу, з яких зникла норма про 19 мінімальних місць у маршрутках. Кілька приватних осіб змогли «домовитися» з певними високопоставленими персонами в мерії. І все тому, що їхні автобуси не відповідають цій нормі, а значить, не подолають конкурс. «Годівниця» прикриється й документи вже опублікували на офіційному сайті мерії.

Якщо зараз конкурс проведуть без нормальних і виважених умов, в Ужгороді наступні п’ять років вулицями їздитимуть напіврозвалені ржаві корита, які їхні власники гордо називають громадським транспортом.

Не раз говорилося про те, що всі власники автобусів, які захочуть брати участь у відборі, мають провести публічний огляд своїх автобусів за участі фахівців із ДАІ, Укртрансінспекції та міської ради. Відбуватися це мало би на відкритій площі в районі УжНУ на очах у всіх бажаючих ужгородців. Щоб люди бачили, як проходить відбір їхній громадський транспорт, і щоб у конкурсі не брали участь автобуси-фантоми, які їздять навіть за межами області й до обслуговування Ужгорода не мають жодного стосунку, однак чомусь вважаються учасниками конкурсу.

Якщо цей хаос і корупція в установі не припиняться, ужгородці говоритимуть із мерією вже іншим тоном, переконаний заступник міського голови, бо інакше правила конкурсу писатимуться не в кабінетах із кондиціонерами, а на площах і з публічними розбірками.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат