Закарпаттю не потрібна допомога від Японії

24.01.2015 08:44 СОЦІО

Не потрібно розповідати про те, в якій кризі перебуває зараз наша економіка і як нам потрібна будь-яка технічна чи фінансова допомога.


Центральна влада бореться за кожного інвестора чи міжнародного благодійника, тому і попередила керівників регіонів, що у випадку гальмування ними інвестиційних проектів чи створення перешкод для фінансової та технічної міжнародної допомоги полетять чиїсь чиновницькі голови.

Однак наша закарпатська влада або через свою некомпетентність, або виключно через певну недбалість проігнорувала застереження влади.

До прикладу, преса вже повідомила про те, що Японія виділить понад 300 мільйонів доларів як додаткову економічну допомогу Україні. Про це сказав глава МЗС Японії Фуміо Кисиди, який перебував із візитом у Брюсселі. Це урядова допомога. Окрім того, в Японії діють програми грантової допомоги. Зокрема фонд «Кусаноне» готовий надати технічну грантову допомогу на суму 150—200 тисяч євро.

До нашої редакції звернувся М. Горват, який 11 років зі свого 25-річного стажу пропрацював на державній службі і здійснив чимало успішних заходів для багатомільйонних фінансових надходжень до бюджету області. Навіть зараз, коли через невідомі причини підпав під скорочення, він продовжує контактувати з різними фондами і намагається реалізувати проекти з надання допомоги Закарпаттю. Після тривалої переписки з фондом «Кусаноне» було домовлено, що цей японський фонд надасть допомогу нашій області на придбання медичного обладнання та обладнання для шкіл гірських районів на суму приблизно 150 тисяч євро.

М. Горват звернувся до закарпатського керівника облдерж­адміністрації Василя Губаля і розповів йому про проект. Все, що потрібно було від губернатора, це дати завдання керівникам обласної освіти та медицини промоніторити, якому медичному чи освітньому закладу що найбільше необхідно. Можливо, якусь діагностичну апаратуру чи комп’ютерний клас. Далі потрібно було написати про ці потреби японцям, які без будь-яких проблем фінансують ці проекти.

Натомість губернатор, зі слів М. Горвата, не став «ламати собі голову» і лише сказав, що «нехай ці японці приїдуть у Закарпаття і тут поговоримо». Просто немає літературних слів, щоб дати оцінку діям губернатора. При цьому варто зазначити, що проекти на фінансування приймаються японцями до березня.

Скільки можна терпіти чиновників-рагулів, які мислять радянськими критеріями? Чому через самодурів ми не можемо взяти навіть те, що нам дають просто так?

Наразі М. Горват навіть сам написав текст листа-звернення до посла Японії й розробив макет заяв-анкет на отримання допомоги. Все, що потрібно зробити губернаторові Губалю, це підписатися під цим листом і дати завдання освітянам та головним лікарям визначити, що потрібно закладам медицини та освіти. Якщо протягом місяця цього не станеться, то наша обласна влада просто доведе своє нехтування потребами області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат