Невмолимі депутати: Водоканалу   в коштах відмовили, голосування   за ділянки учасникам АТО провалили

10.07.2015 16:16 РАТУША

Сесійне засідання 9 липня обіцяло бути гарячим, якщо не скандальним. Розрядило атмосферу сесії, що розпочалася за присутності значної кількості городян, скасування депутатами рішення від 7.11.2014 про виділення на вул. Легоцького трьох земельних ділянок під гаражі на зеленій зоні будинку № 17.

Активісти зуміли надати питанню широкого розголосу у соціальних мережах, а Громадська рада наголошувала, що виділення землі під гаражі у цьому місці не відповідає містобудівній документації і є неприпустимим. Міський голова Віктор Погорєлов перед голосуванням розтлумачив депутатам, що у разі, якщо вони не скасують рішення, це зробить суд. Після чого секретар ради запропонував людям «зайнятися іншими справами».

Менш «понятливими» виявилися депутати при голосуванні за кошти Водоканалу, який практично хронічно боргує енергетикам. Відтак Програму фінансової підтримки комунальних підприємств Ужгорода на 2013—2015 роки, на суму близько 2,5 млн. грн., не підтримали. У депутатів склалося недовірливе ставлення до того, куди власне йшли кошти, які Водоканал отримував від міста у попередні роки, тож невідомо, як їх використають і цього разу.

Не став переконливим аргумент міського голови, що мукачівські депутати, мовляв, своєму Водоканалу виділили 10 млн. грн. фінансової підтримки. Депутати схвалили пропозицію — провести на підприємстві комплексний аудит за 60 днів, а директорові відзвітуватися, оскільки депутати дійсно незадоволені фінансуванням, яке зникає невідомо куди. Інша пропозиція стосувалася створення комісії, яка би вплинула на вирішення заборгованості за водопостачання Коритнянської сільради, борги якої близько 9 млн. грн, а ще, як прозвучало, 7 млн. грн. боргів «зависло» від Теплокомуненерго...

Заступник директора Водоканалу нагадав, що від підприємства вимагається терміново погасити борги перед енергетиками. Наразі триває реструктуризація боргу перед Закарпаттяобленерго. Нагальна потреба у коштах для покриття чергового траншу боргу — 3 млн. грн. Через зволікання зі сплатою боргу КП «Водоканал м. Ужгорода» можуть залишити без електроживлення, а мешканців міста без води. Втім заклики мера і секретаря повернутися до проекту рішення № 1734 підтримані не були. Питання залишили відкритим до наступного сесійного засідання.

Депутати під час засідання схвалили детальний план будівництва на вул. Ф. Тіхого, 13 Б спортивно-реабілітаційного центру для інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату та учасників АТО, який має бути оприлюднений на офіційному сайті Ужгородської міської ради. З розумінням поставилися до необхідності замінити на нові фізично зношені Державні прапори (схвалено кошторис 99 тис. грн.), а також виділити додаткові кошти на встановлення на Кальварії пам’ятників на могилах загиблих ужгородців — учасників АТО (100 тис. грн.).

Свою впертість, але вже іншого штибу, депутатський корпус Ужгородської міської ради проявив під час голосування за виділення земельних ділянок під будівництво для учасників АТО. Їх мали отримати 21 ужгородець, переважно на вул. Загорській. Втім підтримати рішення згодилися тільки 29 народних обранців. Чим керувалися інші — наразі відомо лише їм самим, але внаслідок цього показового за його провальністю голосування міський голова Віктор Погорєлов закрив засідання «на невизначений термін». Тож на цей термін депутати відклали і такі резонансні питання, як-от будівництво на території «Совиного гнізда» та остаточне визначення з коригуванням Генерального плану міста.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат