У бюджеті 2014 заклали 8,5 млн. грн. на прибирання й озеленення

07.02.2014 16:50 РАТУША

Якби з цих грошей не крали, то Ужгород став би «містом-садом».


Цього понеділка відбулося 4-те пленарне засідання XX сесії Ужгородської міської ради VI скликання. Питання порядку денного стосувалися суспільно-політичної ситуації у країні, програми економічного і соціального розвитку м. Ужгорода на 2014 рік та основних напрямків розвитку на 2015 і 2016 роки, ухвалення бюджету міста на поточний рік.

«...КОЖЕН ІЗ НАС ПОВИНЕН ЗРОБИТИ ВСЕ ВІД НЬОГО ЗАЛЕЖНЕ, ЩОБ НЕ ДОПУСТИТИ НАСИЛЬСТВА В НАШОМУ МІСТІ»

Розпочалася сесія за присутності 52 депутатів і кількох десятків міських активістів із хвилини мовчання за загиблими в Києві. Було зачитано звернення до Верховної Ради, президента та лідерів опозиції, до якого кілька депутатів пропонували внести зміни, але більшість депутатського корпусу таку ініціативу не підтримала. У заяві, зокрема йдеться: «Ми, депутати Ужгородської міської ради VI скликання, вкрай стурбовані перебігом суспільно-політичної ситуації, яка склалася в Україні, й категорично засуджуємо будь-які насильницькі дії у країні. Від імені ужгородської територіальної громади висловлюємо глибоке співчуття всім тим, хто постраждав, їхнім рідним і близьким. Особливе занепокоєння викликає існуюча на сьогодні можливість подальшої ескалації цього конфлікту, яка може призвести до розколу суспільства та країни. У цій надзвичайній ситуації, усвідомлюючи свою відповідальність перед виборцями Ужгорода, ми не можемо залишатися осторонь цих подій».

Міські депутати закликали всіх, від кого залежить улагодження ситуації в державі, знайти спільне рішення шляхом переговорів, мирним шляхом не допустити подальшого наростання протистояння, а також подолати суспільно-політичну кризу, зберегти цілісність держави і повернути Україну на шлях європейського розвитку, гарантові вжити всіх заходів щодо незастосування сили та не допустити введення надзвичайного стану, дати оцінку діям уряду щодо призупинення євроінтеграційного процесу.

«Ми ще раз наголошуємо — кожен мешканець Ужгорода має право висловлювати свою думку і свою позицію. Але кожен із нас повинен зробити все від нього залежне, щоб не допустити насильства в нашому місті. Будьмо сильними і мудрими! Адже сьогодні, як ніколи, потрібно об’єднати свої зусилля заради захисту демократії, прав і свобод українців, зберігаючи спокій та розважливість. Тільки це може вберегти Україну від хаосу та свавілля, забезпечити її цивілізований розвиток», йдеться в заяві міських депутатів. При голосуванні за звернення один із депутатів утримався.

СТВОРЕНО НАРОДНУ РАДУ УЖГОРОДА

Відтепер у місті маємо Народну Раду Ужгорода. До неї ввійшли 11 депутатів Ужгородської міської ради і 11 ужгородських активістів. Депутатська група у складі представників від УДАРу і «Батьківщини» функціонуватиме у складі Народної Ради Ужгорода. Її ініціатори сподіваються, що Народна Рада Ужгорода зуміє стати повноправним органом місцевого самоврядування.

Депутати надали слово і почесному громадянину та екс-меру Ужгорода   Сергію Ратушняку, який виступив з приводу політичної ситуації в Україні та Закарпатті. Він висловив думку про те, що в Закарпатті протестний рух знищив клан Балог. «Що відбулося в області? Замість того, щоб підтримати народну ініціативу і звернутися до всіх із закликом про перезавантаження влади та захист людей, у нас протести почали очолювати люди   Балоги. Сам Віктор Балога   — слуга Кравчука, Кучми, Ющенка, Януковича.Тільки при радянській владі, при Брежнєві його не було. Оце така революція. Ви зараз кажете про Народну Раду. Хто робить Народну Раду? Іван Балога. Якщо робиш, то другим пунктом розпусти орган? який ти очолюєш (Закарпатську обласну раду) і потім делегуй повноваження у Народну Раду», — сказав Сергій Ратушняк, нагадавши, що Балога побоявся це зробити, бо не захотів брати на себе відповідальність.   (Більше з виступу Сергія Ратушняка читайте на стор. 4).

МЕНШІСТЬ У МІСЬКІЙ РАДІ НЕ ПІДТРИМАЛА МІСЬКИЙ БЮДЖЕТ

Присутні схвальними оплесками зустріли повідомлення міського голови Віктора Погорєлова про вихід із Партії регіонів депутата Михайла Чурила. Депутати ухвалили бюджет Ужгорода на 2014 рік. Зі запланованого загального обсягу видатків бюджету міста на 2014 рік 490 млн. 527,1 тис. грн. обсяг видатків загального фонду бюджету становитиме 431 млн. 930,8 тис. грн. та видатків спеціального фонду бюджету — 58 млн. 596,3 тис. грн. за тимчасовою класифікацією видатків та кредитування місцевих бюджетів. За ухвалення бюджету опозиційна частина депутатів не голосувала, оскільки вважає, що він не відповідає справжнім потребам і створює можливість для нецільового використання коштів. Так, на потреби з прибирання міста в поточному році закладено аж 6,5 млн. грн, а ще 2 млн. грн. на роботи з озеленення. З огляду на досвід, жоден ужгородець не повірить у відповідність таких коштів тому стану, що має місце як із прибиранням, так і з озелененням. Виділені й ухвалені на ті чи інші напрямки кошти мешканці міста просто не відчувають. Скажімо, нині, при ожеледиці, складно повірити, що комунальниками використовуються закуплені 120 т піщаної суміші на 150 тис. грн., про що не раз декларувалося, починаючи з осені, й таких прикладів безліч.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат