Народна Рада Ужгорода створила президію й визначилася, як буде контролювати офіційні органи

07.02.2014 16:22 РАТУША

У середу відбулися перші збори новоствореної Народної Ради Ужгорода. На 15.00 на збори, які проходили у великій залі засідань Ужгородської міської ради, прийшли 12 із 22 членів НРУ. Головуючим обрали колишнього члена виконкому О. Волосянського, секретарем — Н. Ваць.

Декларацію про утворення Народної Ради Ужгорода доповнили словами про те, що Рада підпорядковується безпосередньо Народній Раді України.

Народна Рада Ужгорода створила президію за квотним принципом: 3 місця отримали політичні партії, 3 громадські активісти та 1 — представник від студентства.

За склад президії проголосували одноголосно. Головуючого в Народній Раді Ужгорода обирати не будуть. Також було створено робочу групу для розробки положення про Народну Раду Ужгорода для врегулювання її діяльності згідно з нормами й правилами, а також положення про загони народної самооборони, які необхідні для охорони проведення мітингів, автомайданів тощо, оскільки розраховувати на правоохоронні органи наразі не доводиться.

Народна Рада Ужгорода також визначилася, в який спосіб контролюватиме офіційні органи. Для цього на зборах створили 4 комісії: комісію з питань бюджетної полі­тики, освіти, охорони законності та з питань боротьби з корупцією. Створені комісії будуть вести громадський контроль, здійснюватимуть моніторинг за діяльністю органів державної влади й місцевого самоврядування. Так, наприклад, на зборах прозвучало, що в разі від’їзду бійців закарпатського «Беркута» назад до Києва комісія з питань охорони законності буде добиватися їх повернення додому.

ТЕГИ : Народна рада

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат