Районний футбол. Огляд-аналіз 10-го туру чемпіонату Іршавщини в зоні «Б»

Євген Свищо для riоnews 19.09.2014 18:41 СПОРТ

У дорослих феєричну гру показали гості. Тур був найкращим у цьому сезоні для гостьових клубів, які встановили сій рекорд із набраних очок – 75% (при середньому показнику за десять турів – 36.7 %). Цим самим було побито попереднє їхнє досягнення 6-го туру – 58.3 %. Водночас, виїзні команди встановили новий рекорд своєї результативності – 3 голи за поєдинок (при середній за десять турів – 1.38 за матч). Цим самим було побито попереднє досягнення 2-го туру – 2.75 мяча за гру.

Головну сенсацію створило «Заріччя»

Від поєдинку в Греблі ми очікували мінімальної перемоги господарів. Не стала б несподіванкою і нічия. До цього «Заріччя» тільки раз забивало на виїзді більше двох голів, тому голепаду від них не очікував ніхто, крім їхніх фанів. Уже на 8-й хвилині рахунок за господарів відкрив Василь Кляп, який скористався помилкою голкіпера – 1:0. Довго радіти місцевим ультрас не дозволив один із кращих зарічанських бомбардирів Михайло Брич, який забив свій шостий гол у чемпіонаті і наздогнав у гонці клубних бомбардирів Василя Михайловича Булезу – 1:1. Ще до перерви захисник «Греблі» Олександр Іванішко, ударом зі стандарту знову вивів місцевих уперед – 2:1.

На старті 2-го тайму в перебіг подій втрутився арбітр, який побчив влучання м’яча в руку греблянського захисника і призначив пенальті у ворота господарів. Гравець із досвідом виступу обласного чемпіонату Аркадій Гасинець без проблем реалізував цей стандарт – 2:2. Другим переломним епізодом став п’ятий м’яч у чемпіонаті півзахисника «Заріччя» Юрія Брича – 2:3. До фінального свистка гості реалізували ще дві контратаки, на завершенні яких опинився Михайло Брич. Спочатку він реалізував вихід віч-на-віч з воротарем і оформив дубль – 2:4. Трохи згодом Мишко продемонстрував дриблінг і оформив хет-трик – 2:5.

«Доробратово» знищило «Карпати»

У Загатті господарі хоча й мали програвати, та мали це робити з різницею в 1-2 голи. Однак, доробратівці вперше забили на чужому полі більше трьох м’ячів і досягли приголомшливого успіху.

«Ялинка» на «Скалі» відчула дискомфорт

У одному з двох провідних поєдинкув туру в Негрові, господарі мали перемагати з різницею в 2 голи, та досягли чергового розгрому.

Гірники зробили тьмяним світло від «Зірки»

Найпередбачуваніше завершився інший матч у Броді, який також міг вважатись центральним у 10-му турі. Гості мали вигравати з різницею в 2-3 голи. «Шахтар» втретє забив на виїзді менше трьох м’ячів і обмежився мінімумом із нашого прогнозу.

***

У юнаків без суттєвих сенсацій

Загальна статистика


Ігровий день був непоганим для господарів, які здобули 58.3 % можливих залікових очок (при середньому показнику за десять турів – 46.7 %) та досягли непоганої результативності – 2.5 гола за поєдинок (при середній за десять турів – 2.35 за матч).

Щодо окремих поєдинків

«Скала» приємно здивувала своїх уболівальників


Трохи неочікувано завершився двобій у Негрові, де найреальнішим підсумком мала стати нічия або мінімальна перемога господарів. Та на полі відбулась справжня драма, під час якої клуб із Чорного Потоку, завдяки хет-трику Євгена Бровді, вів у рахунку 2:0 та 3:1. І це при тому, що до цього підопічні Михайла Івановича Щоки ні вдома, ні на виїзді більше двох голів не забивали. Тим приголомшливішим для футбольної громадськості став підсумковий розгромний рахунок на користь «Скали».

«Гребля» дала бій лідеру

У головному поєдинку туру, який був одночасно одним із центральних у другому колі, «Заріччя» мало здобувати мінімальну перемогу. Однак, діючий чемпіон району та лідер групи «Б» втретє в цьому сезоні не зміг забити більше двох голів на чужому полі, що й призвело до втрати ним першого виїзного залікового балу.

«Карпати» не спинити

Найбільш конкурентний поєдинок у Загатті мав завершитись мировою, та доробратівці вдруге в поточній першості не змогли забити на чужому полі більше одного разу і зазнали дебютного гостьового фіаско.

«Шахтар» пройшов перевірку Бродом

Найпередбачуваніше завершився матч у Броді, де гірники мали вигравати з різницею в 1-2 голи. Однак, вони вдруге не змогли забити в гостях більше одного разу, що призвело до доволі нервового закінчення гри.

***

Переміщення команд

Кому вгору?


У поточних таблицях за наслідками 10-го туру на одне місце вверх піднялись юнаки «Шахтаря» та «Скали». Гірники вперше в цьому сезоні увійшли до двійки лідерів. Негрівська юнь вдруге піднялась до першої шістки, в межах якої провела 50 % поточній першості.

Кому вниз?

У свою чергу, на одну сходинку вниз опустились юнаки «Греблі» та «Зірки». Греблянці втретє випали з двійки лідерів, за межею якої знаходились 30 % цього сезону. Молодь Броду вдруге опинилась нижче першої шістки, за межею якої перебувала 50 % поточної першості.

Результати 10-го туру: «Гребля» — «Заріччя» — 2:5 (2:2), «Карпати» Загаття – «Доробратово» – 1:5 (юнаки – 2:1), «Скала» Негрово – «Ялинка» Чорний Потік – 3:0 (6:3), «Зірка» Брід — «Шахтар» Ільниця – 0:2 (0:1),

Становище команд після 10-го туру:

Дорослі: «Шахтар» – 30 (28:3), «Скала» – 22 (23:11), «Заріччя» – 19 (32:11), «Доробратово» – 17 (19:18), «Ялинка» – 11 (14:16), «Гребля» – 8 (14:26), «Зірка» – 6 (7:33), «Карпати» – 2 (9:34);

Юнаки: «Заріччя» – 26 (29:7), «Шахтар» – 21 (20:5), «Гребля» – 19 (35:19), «Карпати» – 19 (23:15), «Доробратово» – 14 (22:19), «Скала» – 7 (13:33), «Зірка» – 6 (9:29), «Ялинка» – 3 (13:41).

Євген Свищо для riоnews

ТЕГИ : Чемпіонат Іршавщини

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СПОРТ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат