В Ужгороді знову лякають відключенням води з 15 вересня через заборгованість 3 млн. 446 тис. грн.

12.09.2014 15:31 РАТУША

6 серпня Водоканал уже отримував попередження від Закарпаттяобленерго про припинення електропостачання до насосних станцій від 18 серпня й навіть відключали будівлю КП «Водоканал м. Ужгорода».

Близько половини міста вже 19 серпня мала опинитися без централізованого водопостачання й перелякані мешканці запасалися водою, готуючись до екологічного лиха місцевого масштабу...

Втім, за кілька днів після повідомлення ситуацію пообіцяли вирішити на рівні обласної влади й не залишити місто з 116-тисячним населенням без води. Голова Закарпатської ОДА Валерій Лунченко пообіцяв вжити всіх можливих заходів для погашення заборгованості за спожиту електроенергію КП «Водоканал м. Ужгорода» перед ПАТ «Закарпаттяобленерго. Більше того, Валерій Лунченко повідомив, що на наступній сесії Ужгородської міської ради розглянуть протест прокурора щодо підняття тарифів, однак два наступні засідання до питання води в Ужгороді так і не дійшли.

За коментарем директора КП «Водоканал м. Ужгорода» Юрія Омеляненка, населення міста вкрай погано розраховується за спожиту воду через... популістське рішення Ужгородської міської ради, яка ухвалила рішення, за яким населення має платити за старими тарифами 6,87 грн. за кубометр, а не за новими, які він встановив, тобто 11,84.

Попри розбіжність бачення ситуації з водопостачанням і наявні борги водопостачання в місті не припинялося наступні кілька тижнів. Аж доки знову не з’явилося повідомлення від електриків про наміри залишити Водоканал без електрики, а городян без води.

Адже, як і прогнозувалося, мешканці міста не кинулися платити за воду за новими, завищеними тарифами, а відтак заборгованість Водоканалу перед ПАТ «Закарпаттяобленерго», яка станом на 1 серпня 2014 року була на рівні 2 млн. 579 тис. грн., зросла до 3 млн. 446 тис. грн.

Закарпаттяобленерго підтвердило, що тенденція щодо накопичення боргів за спожиту електроенергію КП «Водоканал м. Ужгорода» перед ПАТ «Закарпаття¬обленерго» триває. «Враховуючи факт ухилення від виконання покладених на КП «Водоканал м. Ужгорода» зобов’язань, а також із метою активізації процесу погашення заборгованості й вирішення проблемних питань щодо проведення повних та своєчасних розрахунків за спожиту електроенергію, відповідно до п. 7.5 Правил користування електричною енергією, ПАТ «Закарпаттяобленерго» повідомляє про повне припинення постачання електричної енергії на об’єкти КП «Водоканал м. Ужгорода», яке буде проводитися з 15.09.2014 згідно з графіком», йдеться в попередженні.

ПАТ «Закарпаттяобленерго» також звернулося до Закарпатської ОДА, Ужгородської міської ради, прокуратури м. Ужгорода, УСБУ в Закарпатській області й Ужгородської міської санепідемстанції з проханням втрутитися в ситуацію та посприяти її вирішенню в частині забезпечення погашення заборгованості за спожиту електричну енергію КП «Водоканал м. Ужгорода» або зобов’язання підприємства щодо самостійного обмеження власного електро¬споживання до рівня оплати.

Тобто настав час знову запасатися водою або... негайно сплачувати «водні» борги?


ДО ТЕМИ

Що з водопостачанням: удень вода за графіком, натомість тече всю ніч

Цього тижня до редакції телефонували ужгородці, здивовані незрозумілою зміною графіка подачі води. Річ у тім, що у будинку № 23 на вул. Толстого вода вдень подається згідно зі звичним графіком, тобто погодинно. А ось уночі воду... вмикають і вона є у крані впродовж усієї ночі. Споживачі послуг Водоканалу не розуміють, що би це значило, кому вигідно? Адже аж ніяк не їм, ос¬кільки вдень вода відсутня і є тільки кілька годин, коли можна помитися, попрати, приготувати їсти й запастися на наступні довгі години без води. Тому мешканці пропонують Водоканалу поміняти ситуацію й забезпечити їх постійним водопостачанням удень! Редакція офіційно переадресовує це побажання від мешканців вул. Толстого дирекції КП «Водоканал м. Ужгорода».

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат