В Ужгороді цього року мають замінити 120 п. м труб зливової каналізації, а також встановити   170 реш

06.06.2014 12:23 РАТУША

В Ужгороді через геть розбиті зливові люки тротуари і проїжджу частину топить навіть при найменшому дощі. Що й казати, коли в місті йде злива?..


Раніше відповідальність за роботу зливової каналізації була за КП «Водоканал м. Ужгорода». З одного боку, нібито цілком логічно, але підприємству займатися цим дуже не хотілося, бо зливна каналізація ще більш розбита і знищена, ніж загальноміська.

Національна комісія з регулювання у сфері комунальних послуг у відповідь на звернення підприємства своїм висновком постановила: зливними люками Водоканал займатися не повинен. Бути крайнім за зливові каналізації призначили КП «Комунальне шляхово-експлуатаційне підприємство».

Але вочевидь ситуацію це навряд чи покращить. «Зливові» проблеми у місті мають задавнений характер, починаючи з того, що дві третини міських вулиць не паспортизовані.

Належним чином утримувати зливову каналізацію міста можна за умови насамперед належної паспортизації вулиць із зазначенням місць розташування зливової каналізації, відтак передачі цих вулиць на баланс КШЕПу, а також власне наявності коштів у бюджеті міста на її утримання.

У Програмі благоустрою міста на поточний рік, утім, виписано, що поточний ремонт окремих зливових каналізацій буде фінансуватися на суму 263 064 грн. На ці кошти мають замінити 120 п. м «зливових» труб, встановити 12 комплектів решіток зливоприймачів та 158 решіток зливоприймачів.

З огляду на практично хронічні затримки коштів казначейством, а наразі вже середина року, комісія висунула пропозиції. Покласти відповідальність за належне утримання, цілісність елементів системи водопостачання та водовідведення на КП «Водоканал м. Ужгорода», зобов’язати КП «Водоканал м. Ужгорода» провести обстеження й сформувати графік виконання робіт із підняття (вирівнювання) кришок оглядових колодців на рівень дорожнього покриття, Департаменту міського господарства продовжити роботу з паспортизації вулиць, покласти відповідальність на КП «КШЕП» за утриманням зливової каналізації та контроль за справністю її роботи.

Тож чи підлатають бодай трохи зливову каналізацію цього року, достеменно невідомо, однак «добрі наміри» щодо цього існують.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат