СБУшники пов’язали на хабарі   8 тисяч доларів начальника   відділу закарпатської прокуратури

Василь Козак 09.05.2014 16:33 КРИМІНАЛ

Як вдалося дізнатися редакції, затриманий — начальник відділу правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту прокуратури Закарпатської області Олег П.


За інформацією прес-служби Генпрокуратури, гроші він вимагав у свого колеги з паралельної силової структури — начальника відділу УМВС на Львівській залізниці. А взамін обіцяв заплющити очі на його протиправну діяльність і не вносити її до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Очевидно, міліціонерові названа сума здалася сильно завищеною, тому він звернувся в центральний апарат СБУ, співробітники якої й провели спецоперацію з викриття прокурора-хабарника. Цікаво, що хабар брався з усіма пересторогами, його поділили на кілька траншів. Перший — 2 тисячі доларів — був переданий прокуророві через його посередника-юриста у Львові, другий (теж 2 тисячі доларів) — через іншого посередника, приватного перевізника, на трасі Мукачево—Ужгород біля Мукачева. А під час передачі третього траншу (4000 доларів) другого посередника затримали разом із грошима. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Санкція статті передбачає від 5 до 10 років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна.

З власних джерел «РІО» вдалося дізнатися, що в ході спец­операції СБУшники затримали ще кілька працівників прокуратури Закарпатської області, які мають відношення до транспортної сфери, проте потім їх відпустили. В одержанні хабара підозрюють поки що лише начальника відділу — Олега П., якого взято під варту.

* * *
З огляду на кричущі факти хабарництва лідер «Нового Закарпаття» Сергій Ратушняк звернувся з відповідною заявою до в. о. генерального прокурора України Олега Махніцького з вимогою очистити структуру від корупціонерів — звільнити з займаних посад закарпатських прокурорів Івана Зареву та Андрія Малинича. «Ці прокурори є уособленням безпрецедентної корупції та хабарництва у правоохоронних органах, прикривають нелегальний бізнес родини Балог, причетні до контрабандного постачання сигарет за кордон», — заявив політик.

Василь Козак

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат