Потворний Ужгород від головного архітектора

29.03.2013 13:13 РАТУША

Останнім часом доволі часто виходить в ефір головний архітектор Ужгорода Олександр Шеба. Ще щось намагається критикувати. Однак, якщо зробити певний аналіз, то потворність багатьох архітектурних форм міста саме на його совісті.


З різкою критикою Шеби та його лружини, активістки-балогівки Маргарити Мошак виступив сайт UA-Reporter.com. «Ужгородський замок із пам’ятки національного значення поступово перетворюється на корчму товариства з обмеженою відповідальністю, з музею безслідно зникають безцінні експонати, а обласний центр нагадує якийсь архітектурний хаос», — пише сайт. Як зазначає UA-Reporter.com, громада міста неодноразово висловлювала своє занепокоєння і направляла звернення щодо загрози рейдерської приватизації Закарпатського краєзнавчого музею з боку родини Шеба-Мощак. Ці побоювання небезпідставні, адже маємо яскравий приклад — мукачівський замок Паланок, який попри громадський спротив забрав у свою власність ще один родинний клан — Балоги. Тепер ось із якогось дива на території Ужгородського замку Шеби-Мощаки влаштували собі ресторан.

Крім іншого, головний архітектор м. Ужгорода О. Шеба вочевидь уже призабув, як віддав земельну ділянку в парку Підзамковий (Горького) нинішньому ректорові УжНУ Ф. Ващуку. Планувалося, що там буде готель чи подібний заклад. Натомість у парку роками муляє очі занедбаний бетонний фундамент. Власникові він уже не потрібен, але й продати цю коробку хоче за ціною золота. «І що тепер скаже головний архітектор Ужгорода, підписи якого стоять на паперах від початку будівництва і аж до 2006 року? Таки призабув цей факт, бо гнівно розкритикував проект у перший же тиждень свого другого пришестя-прокляття з бандою Балог у 2010 р.», — пише UA- Reporter.com.

І далі: «Хвалитися головному архітекторові абсолютно нічим, якщо не вважати великою перемогою заміну кількох рекламних вивісок. Чи може Шеба-архітектор запише собі в досягнення павільйонні забудови прямісінько в зелених зонах (згадайте хоча би випадок на проспекті, коли мешканці будинку самотужки розбили кувалдами фундамент під чергову таку будку), будівництва всередині дворових кварталів та інші гнилючки і капості свого плінтусного рівня? Чимало об’єктів спотворили архітектурне обличчя Ужгорода саме за погодження О. Шеби. Яскравий доказ — будівля в історичній частині міста на площі Шандора Петефі, палац Фріда. Зазначимо, що на початку цих варварських ремонтних робіт журналісти зверталися до Шеби за коментарем щодо відсутності дозвільних документів на це. Чим усе скінчилося, можете самі побачити на власні очі».

Більше читайте у статті Уарепортеру:
Семейка члена Ужгородского горисполкома спаивает молодежь и наживается на памятниках архитектуры (ФОТО, ВИДЕО)

Коментарі :


13.04.2013 23:42 frek

Ой, граждане ужгородцы! Вы в Харькове не были! Старинные здания, которые не добомбили фашисты, добивают наши "градостроители". К этому долбаному ЕВРО, хай йому грець, покрасили в такие жуткие цвета старинные здания, что они стали похожи на дешевых проституток. Прямо по отваливающейся лепке и украшениях...А теперь доводятся до состояния разрухи старинные особняки, которых у нас очень мало осталось, с целью их снести и построить очередное одоробло, "типо", ТРЦ "Аве Плаза" - уродство редкое! И это все в центре города!


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат