Автомобіль активіста   євромайдану Шафаря могли «замовити» у Балог

20.12.2013 17:11 КРИМІНАЛ

Цього тижня в Ужгороді стався черговий підпал автомобіля. Цього разу підпалили «КІА», який належить одному з активістів євромайдану в Ужгороді, підприємцеві та депутатові Ужгородської міськради Ярославові Шафарю. При цьому автомобіль стояв неподалік будівлі УМВС. Сам Шафарь відразу ж заявив, що це помста йому за євромайдан, і додав, що нехай міліціонери знайдуть підпалювачів або йдуть у відставку.


Однак думка про те, що автомобіль Шафаря міг замовити хтось із влади, є не просто хибною, а абсурдною. Більше того, ще день перед тим Шафаря запросив у ефір провладний телеканал і він спокійно висловлював свою думку щодо останніх подій. Навряд чи влада в нас настільки примітивна, щоб вдаватися до грубої помсти опонентам, а керівник краю Олександр Ледида навпаки дав завдання міліції оперативно та неупереджено провести розслідування підпалу. Владі тепер самій дуже вигідно знайти підпалювачів та замовників.

Була також думка, що Шафарю могли помститися і як бізнесменові, він відомий у місті ресторатор, власник кількох закладів. Озвучувалася і версія помсти йому і як членові майнової комісії Ужгородської міськради. Всі ці версії повинна перевірити міліція. Хоча в Інтернеті   кілька сайтів повідомили, що сліди підпалу ведуть до Балог. Сайт «УА-Репортер» пише, що, швидше за все, підпал був вчинений для підігрівання євромайдану в Ужгороді, що помаленьки стихає. «Найвірогідніше, що підпал вчинено на замовлення Балог. І зробили вони це для того, щоб вкотре обурити людей проти влади і самим попіаритися на цій темі. Тим більше, що вже неодноразово звучала думка, що більшість підпалів у Закарпатті було вчинено проти представників влади і замовниками підпалів є колишні правоохоронці, які сиділи під балогами на «контрабанді», а після звільнення вирішили в такий спосіб мститися.

До речі, навіть балогівський сайт «Мукачево.нет» звідкись оприлюднив інформацію, що замовити підпал автомобіля дуже легко і коштує це від 200 доларів. Дивна обізнаність», — пише сайт «УА-Репортер».

Якщо міліції дійсно вдасться вийти на слід підпалювачів, а головне — замовників підпалу, то ми станемо свідками гучного скандалу. Балогам і дійсно не вигідне стихання євромайдану, бо для них це чудова можливість для політичного піару. Балоги відсиджувалися тривалий час у тіні, аж тут випала чудова нагода нагадати про себе і вони це роблять занадто активно.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат