Сесія на Св. Миколая:   172 ділянки, «укорочений» виконком та скасоване рішення суду

20.12.2013 15:24 РАТУША

Сесія Ужгородської міської ради певною мірою відповідала дню прове-дення, 19 грудня — свято Св. Миколая, тож і вигля-дала такою ж «щедрою», оскільки йшлося переважно про розподіл коштів на реалізацію різноманітних програм на наступний рік. І не тільки.

Так, депутати дозволили Водоканалу м. Ужгорода отримати кредит у формі овердрафту строком на рік на 500 тис. грн., схваливши відповідне рішення. А також звільнили підприємство від сплати в місцевий бюджет частини прибутку (доходу), який буде нараховуватися наступного року. А ще звільнили Водоканал від сплати земельного податку на наступний рік за користування земельними ділянками на загальній території   341 827 кв. м. Влада пішла назустріч монополісту-водопостачальнику «через скрутний фінансовий стан» на підприємстві.

Сесія ухвалила Програму розвитку туристичної галузі в м. Ужгороді на 2014 р. Згідно з її положеннями, програма фінансуватиметься з міського бюджету за надходження від бізнесових структур, міжнародних грантів тощо. Наступного року на розвиток туризму в обласному центрі Закарпаття спрямують 300 тис. грн.: 60 тис. грн. піде на виготовлення рекламної продукції, 50 тис. грн. на фестивалі, 150 тис. грн. на святкування Дня міста, 30 тис. грн. на проведення семінарів, конференцій, виставок тощо.

Влада обіцяє відновити фасади будівель на проспекті Свободи, спрямувавши на ці роботи 200 тис. грн. Щоправда, спочатку йшлося про кошторис на 5 млн. грн., але після обговорення питання зупинилися на 200 тис., мотивуючи тим, що до оновлення фасадів мають активно залучитися численні бізнесові структури, які працюють на проспекті.

Депутати підтримали рішення, згідно з яким на оздоровлення дітей на період 2014—2016 рр. мають спрямувати 3,5 млн. грн. Відтак власне з міського бюджету в наступному році виділять 700 тис. грн., у 2015 р. та 2016 р. по 750 тис. грн. щорічно. Законодавством передбачено, що не менше 70 відсотків дітей мають забезпечуватися оздоровленням, зокрема, в літніх таборах. З огляду на це їх кількість в Ужгороді наступного року має збільшитися на 20.

Громадські роботи в МСРЦ «Дорога життя», КП «Парк культури та відпочинку Боздоський», КП «Парк культури та відпочинку «Під замком», а також у музеї народної архітектури і побуту , КШЕПі, онкодиспансері буде оплачено в розмірі 495 тис. грн. із різних джерел надходження. Ужгородський реабілітаційний центр «Дорога життя» в 2014 р. профінансують на 600 тис. грн. А на Почесних громадян Ужгорода витратять 140 тис. грн. згідно з ухваленою Програмою фінансування видатків на житлово-комунальні послуги Почесним громадянам м. Ужгорода, яких на сьогодні в місті 23, та делегатам І з’їзду Народних комітетів Закарпатської України (3 особи).

Сесія підтримала створення постійної міської надзвичайної протиепізоотичної комісії, проголосувала за скасування оскарженого в суді рішення щодо відновлення у складі виконкому Волосянського, проголосувала за зменшений кількісний склад виконкому, з якого за власною заявою вийшла Грузіна, змінила склад фракції ПР, із якої пішов підприємець Бобіта.

А також стало відомо, що на Миколая депутати таємно роздали 172 земельні ділянки. За інформацією УДАРу, інформацію про це депутатам роздали безпосередньо перед сесією, а не з пакетом документів заздалегідь, тож вивчити їх не було жодної можливості. Проте за пропозицію зняти питання з розгляду сесії проголосували тільки 6 депутатів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

РАТУША

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат