Закарпатська питна вода —   одна з найзабрудненіших в Україні

11.10.2013 16:16 СОЦІО

Минулого року санітарним нормам не відповідали проби питної води в Луганській, Миколаївській та Рівненській областях. Про це на запит Тиждень.ua повідомили в Державній санітарно-епідеміологічній службі України.


«Цього року високі показники бактеріального забруднення з централізованих систем водопостачання в Тернопільській — 9,7 %, Миколаївській — 7,3 % та Закарпатській області — 6,3 %, що значно перевищує середній показник по країні — 2,8 %. Краща якість питної води за вказаними показниками в Чернівецькій та Херсонській областях — 0,7 %, Києві та Львівській області — 0,9 %», — повідомила СЕС.

За даними відомства, питна вода, що подається у водопровідну мережу, як правило, відповідає державним стандартам та санітарному законодавству, тому її можна вживати і застосовувати для господарсько-побутових потреб без обмежень.

На якість питної води, як додає СЕС, суттєво впливає незадовільний технічний стан водопровідних мереж, їх зношеність у різних регіонах становить від 30 % до 80 %.

Минулого року за порушення санітарного законодавства на водопроводах до відповідальності притягнуто майже 5 тис. посадових осіб, тимчасово (до усунення порушень) припинялася експлуатація близько 9 тис. об’єктів, із них понад 2 тис. на постійно. Майже 100 справ передано до органів прокуратури.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат